8 maart 2017

Flamengo ''internationale vrouwendag'' voetbalshirt 2017

8 maart! Internationale vrouwendag. Vorige week lanceerde Valencia al een speciaal shirt ter ere van deze dag. Vandaag is het de beurt aan de collega's uit Brazilië. Flamengo heeft vandaag namelijk een speciaal dames shirt gelanceerd, welke geheel in het teken staat van internationale vrouwendag. Dit shirt is alleen voor dames gelanceerd en zal dan ook niet door de club in een officiële wedstrijd gedragen worden. Toch is het het waard het design van het shirt even snel te bespreken.

Het ''internationale vrouwendag'' voetbalshirt van Flamengo is gebaseerd op het shirt van Flamengo thuisshirt van 2016-2017. Dit betekent dat dit Flamengo dames shirt wordt gekenmerkt door de brede horizontale banen over het shirt. Waar deze op het reguliere shirt van ''Mengao'' rood/zwart zijn, zijn deze op dit special edition dames voetbalshirt roze en zwart. Verder wordt het shirt gekenmerkt door de diepe v-hals. Op de borst prijken de logo's van de club en adidas. Boven het logo van de club uit Rio De Janeiro prijkt een gouden ster. De gouden ster is een verwijzing naar de gewonnen Copa Libertadores in 1981. De drie strepen van adidas op het shirt zijn ook roze en zowel aan de binnenkant van de kraag als de achterkant bevindt zich een zwart/rode strip, welke natuurlijk verwijst naar de clubkleuren van de Braziliaanse club, die haar thuiswedstrijden in het Maracana Stadium speelt. Het tenue wordt gecompleteerd door een zwart broekje met roze adidas stripes en ook de kousen hebben deze kleurencombinatie.

Helaas is dit shirt nergens te koop (behalve in de clubshop van Flamengo). Wil je een retro shirt van Flamengo kopen? Check dan vooral het overzicht hiernaast of hieronder!