7 november 2019

Flamengo adidas 70 years voetbalshirt

Adidas viert het 70 jarig bestaan van het merk met verschillende special edition voetbalshirts voor de clubs waarvan het kledingsponsor is. Hoewel special edition, alle voetbalshirts uit de ‘’adidas 70 years’’ collectie hebben hetzelfde template. Deze shirt zijn namelijk gebaseerd op het adidas Campeon 19 template, maar daarover straks meer. Ook voor Flamengo heeft adi een speciaal tenue uitgebracht. Het Duitse sportmerk is sinds 2013 kledingsponsor van Clube de Regatas do Flamengo.

Het Flamengo adidas 70 years voetbalshirt is geheel wit en wordt gekenmerkt door de zilveren zigzag strepen over de borst. Dit is onderdeel van het adidas Campeon 19 template. Dit template kennen we onder andere van het Duitsland WK 2018 voetbalshirt en ook van de Duitsland tenues van 1990. In dit voetbalshirt werd die Mannschaft wereldkampioen. De zilveren details zijn ook weer te vinden in de drie strepen van adidas op de schouders. Op de achterkant komen de zigzag strepen subtiel terug. De bovenkant van het shirt bevat in de nek drie strepen in de clubkleuren van Flamengo: zwart/rood. Boven deze strepen staat de tekst: ‘’70 years of stripes.’’ Op de rechterborst prijkt het adidas logo in het zilver en de andere borst bevat het logo van de club. De ster boven het logo verwijst naar het winnen van de wereldbeker in 1981. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit broekje en witte kousen met zilveren adidas strepen. Of dit tenue ook daadwerkelijk door Flamengo gedragen gaat worden, is niet bekend.

 Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Flamengo voetbalshirt, dat wellicht gedragen wordt door spelers als Gabriël, Henrique Pinto, Filipe Luis, Diego en andere spelers. Het is alleen mogelijk dit shirt te bestellen in de fanshop van Flamengo. Ben je op zoek naar andere Flamengo tenues? Check het  in deze SHOP!  (inclusief goedkope t-shirts) of deze winkel!