2 maart 2015

Flamengo 3e shirt 2015-2016

Het nieuwe Flamengo 3e shirt is vandaag officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Adidas en de Braziliaanse club. In dit voetbalshirt speelt Flamengo de uitwedstrijden in de Brasileirao Serie A gedurende het seizoen 2015. Het nieuwe 3e shirt van Clube de Regatas do Flamengo is gebaseerd op de eerste voetbalshirts die de club droeg bij de oprichting in 1895 en bekend staat als de ''Papagayo Vintem''. De laatste keer dat een Flamengo shirt dit design had, was het shirt ter ere van het 100 jarig bestaan van de club in 1995. Destijds was Umbro teamkledingsponsor van de Brazilianen.

Het Papagay Vintem design wordt gekenmerkt door de vier vlakken over de voorkant en achterkant van het shirt, welke contrasterend aan elkaar zijn. Het vlak aan de rechter bovenkant is rood, evenals het vlak aan de linker onderkant. Het vlak aan de linker bovenkant is zwart, evenals het vlak aan de rechter onderkant. Rood en zwart zijn de clubkleuren van de club uit Rio De Janeiro, die haar thuiswedstrijden speelt in het  Estádio da Gávea. Verder is het shrit voorzien van een witte ronde hals. Deze witte kleur komt ook terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Ook de onderkant van het shirt bevat een witte en blauwe baan. De blauwe baan is een verwijzing naar de vlag van Rio De Janeiro, welke overwegend blauw is. De rechter borst bevat het embleem van Adidas in het zwart en de andere borst het logo van Flamengo CR. Boven het logo van Flamengo prijkt een gouden ster, welke verwijst naar de gewonnen Copa Libertadores (de Champions League van Zuid-Amerika) in 1981. Hoofdsponsor Caixa versiert het midden van het shirt. Verder is er nog een klein detail terug te vinden aan de onderkant van het shirt. Daar bevindt zich een speciaal label met de tekst: ''Rio de Janeiro – 450 years'' en verwijst naar het 450 jarig bestaan van de Braziliaanse stad dit jaar. 

Het nieuwe Flamengo 3e shirt wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met rode Adidas trademark strepen. Bovendien staan de logo's van Adidas en de club op de shorts. De kousen zijn zwart met aan de bovenkant rode Adidas stripes en aan de onderkant een blauw vlak, welke weer verwijst naar de kleur van de stad. Daarnaast staat een deel van de naam van de club op de sokken: FLA. Check hieronder de foto's van het nieuwe Flamengo 3e shirt, waarin de club gisteren de Clássico da Rivalidadea tegen Botafogo speelde. Dit voetbalshirt kan je vanaf medio juni 2015 kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals andere shirts van Braziliaanse clubs.

Koop het hier... en geef hieronder je mening! 

Flamengo 3e Shirt 2015-2016

Flamengo 3e Voetbalshirt 2015-2016

Flamengo 3e Shirts 2015-2016

Bron: footyheadlines.com