Fiorentina 4e voetbalshirt 2022-2023 ontworpen door supporters

Fiorentina heeft een nieuw voetbalshirt toegevoegd aan de collectie, namelijk het Fiorentina 4e voetbalshirt 2022-2023. Dit tenue is in samenspraak met de supporters en een aantal designers tot stand gekomen. Dit tenue vormt het alternatief voor de andere Fiorentina voetbalshirts 2022-2023 en wordt gedragen tijdens de Serie A, Coppa Italia, Conference League uitwedstrijden in de tweede seizoenshelft van dit seizoen. Een aantal maanden geleden hadden de supporters van de voetbalclub uit Florence de mogelijkheid om een mogelijk ontwerp toe te sturen. Uit de ruim 700 inzendingen werd het voetbalshirt van designer Fabrizio Bartoli tot winnend design gekozen.

Het Fiorentina 4e voetbalshirt 2022-2023 haalt de jaren '90 vibes terug. Het voetbalshirt is volledig zwart en bevat aan de linker zijkant een design van diagonale paarse blokken. In deze blokken is een fading effect verwerkt. De blokken zijn geïnspireerd door de diamant vorm van het clublogo. Het voetbalshirt bevat een ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen en de onderkant van het tenue is paars. Het logo van Kappa staat zowel op de rechterborst als op de mouwen. Het Italiaanse sportmerk is sinds medio 2020 de kledingsponsor van ''I Viola''. Hoofdsponsor Mediacom versiert het midden van het tenue. Het Amerikaanse mediabedrijf is sinds medio 2019 de hoofdsponsor van Fiorentina. De linkerborst is uitgerust met het clublogo. De binnenkant van de hals bevat een repeterend design van de waterlelie uit het clublogo en in de nek op de achterzijde van het tenue is het motto van de club verwerkt: ''Play to be Different''. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de onderzijde een paarse band. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van de club en Kappa. De kousen zijn ook zwart met aan de bovenzijde een paarse band. Ook deze Kappa tenues zijn uitgerust met de Kappa Hydroway technologie. Dit systeem is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Kappa Fiorentina 4e voetbalshirt 2022-2023, welke vanaf nu tot het einde van het seizoen gedragen wordt door spelers als Jovic, González, Amrabat, Cabral, Barak, Milenkovic, Dodo en nog meer spelers.  Alle Fiorentina voetbalshirts 2022-2023 kun je bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen heeft voetbalshirt een prijs van € 79,95 en voor kinderen is het tenue € 69,95. 

Bestel het Fiorentina tenue direct in deze SHOP!

of deze Fiorentina fanshop! 

Fiorentina 4e voetbalshirt 2022-2023 ontworpen door supporters

Fiorentina 4e voetbalshirt 2022-2023 ontworpen door supporters

Detail Fiorentina 4e voetbalshirt 2022-2023

Detail Fiorentina 4e voetbalshirt 2022-2023