Fiorentina draagt nieuwe logo op voetbalshirts vanaf 2022-2023

Fiorentina pakt het vanaf het seizoen 2022-2023 helemaal anders aan! ''PLAY TO BE DIFFERENT'' is het nieuwe motto van de club en vormt het uitgangspunt in alle communicatie uitingen van de club. Het motto is tegelijkertijd ook het doel van de club en daarmee wordt bedoeld dat men de schoonheid van het voetbal terug wilt geven aan de fans en dus een authentieke, eerlijke wedstrijd wilt spelen. Bij een nieuwe propositie hoort ook een nieuwe clublogo, welke de club uit Florence vanaf 2022-2023 op de nieuwe voetbalshirts draagt. Het logo lijkt op het oude logo, maar heeft een modernere uitstraling. Alle details uit het nieuwe Fiorentina logo staan symbool voor iets.

Het nieuwe Fiorentina logo viert de roots van de club en is op de dag van het Florentijnse nieuwjaar (25 maart) onthuld. Men viert op deze dag de verjaardag van de stad Florence, 167 jaar na de introductie van de Gregoriaanse kalender. Het nieuwe Fiorentina embleem wordt opnieuw gekenmerkt door de rode lelie in het midden. Deze lelie heeft een iets modernere vorm dan in het oude logo. De lelie uit het nieuwe logo is geïnspireerd door de lelie uit het logo van Fiorentina logo in 1957. Dit logo werd bovendien gedragen toen Fiorentina in 1961 de eerste Europa Cup II won op Ibrox Park in Schotland. De lelie is ook onderdeel van het stadswapen van de stad Florence en is al sinds de oprichting van de club in 1926 onderdeel van het logo van de club. Wat verder opvalt aan het nieuwe logo is dat deze een nieuwe vorm heeft. De ruit is niet meer langwerpig, maar is vriekant. Dit past beter bij de huidige tijd en digitale omgevingen. De omlijning van de ruit is opnieuw paars en onder de rode lelie is een paarse ''V'' verwerkt. Deze iconische paarse V en kleur worden onmiddellijk herkend door de liefhebbers van de stad Florence en de fans van de club. Deze V is centraal in het logo van de club opgenomen en symboliseert iedereen die de club en de stad een warm hart toedraagt. Deze letter V krijgt ook een nog prominentere plek in het stadion van de club.

De introductie van het nieuwe logo is onderdeel van de nieuwe strategie van Fiorentina. Het doel van deze strategie is om van Fiorentina een wereldwijd merk te maken. Uit deze strategie komt de uniekheid en rijke geschiedenis van de club, die verbonden is één van de meest geliefde steden ter wereld, naar voren. Men wil een merk bouwen dat sterk gebouwd is op de toekomst en in staat is de harten van de fans over de hele wereld te veroveren. Voor de club is het een uitdaging om een bron van inspiratie te zijn voor de grote gemeenschap.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Fiorentina logo. Deze verschijnt dus vanaf 2022-2023 op de voetbalshirts van ''I Viola.'' Wij verwachten dat deze tenues medio juli 2022 officieel gelanceerd worden. Ben je op zoek naar een voetbalshirt van de club uit Florence? Check het in deze Fiorentina fanshop of deze fanshop!

Nieuwe Fiorentina logo