Finland voetbalshirts 2022-2023

De Finse voetbalbond en kledingsponsor Nike hebben vandaag de nieuwe Finland voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. In deze nieuwe tenues spelen de ''Uilen'' (Huuhkajat) de Nations League wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024. De nieuwe tenues worden bovendien gedragen door het vrouwenelftal tijdens het EK vrouwenvoetbal in de zomer van 2022. Daarnaast dragen alle jeugdteams en het nationale Futsal team deze tenues in de periode 2022-2023. Ook dit seizoen is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Finland voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds medio 2014 de tenues en trainingskleding van het Finse voetbalelftal.

Finland thuisshirt 2022-2023

Het Nike Finland thuisshirt 2022-2023 is geïnspireerd door zijn voorganger, namelijk het Finland thuisshirt 2020-2021. Dit was het voetbalshirt waarin het nationale elftal speelde tijdens het EK vorig jaar. Het verschil met het vorige thuistenue is dat het kruis op het voetbalshirt een iets lichtere tint blauw heeft. Het Finland thuisshirt is verder overwegend wit en wordt gekenmerkt door het blauwe kruis. Op de rechterkant bevindt zich een verticale, blauwe baan en over de borst loopt een horizontale baan, welke samen een kruis vormen. Het design is geïnspireerd door de Finse vlag. Het voetbalshirt heeft verder een ronde hals. De rechterborst bevat een gouden swoosh en op de linkerborst prijkt de badge van de Finse voetbalbond, de Suomen Palloliitto (SPL). Mikko Varis, Sales en Marketing Director van de Finse voetbalbond, zegt het volgende over het design van het nieuwe thuistenue: ''Bij het ontwerp van het nieuwe thuisshirt wilden we het oude respecteren, maar ook een passende nieuwe look brengen. De vorige voetbalshirts van onze nationale teams, met name het thuisshirt, waren in veel opzichten een ongekend succes. De stijl van het thuisshirt werd alom geprezen en de verkoopvolumes braken records. Daarom zijn we erg verheugd om dit nieuwe tenue te lanceren.'' Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met blauwe details.

Finland uitshirt 2022-2023

Het Finland uitshirt 2022-2023 heeft een wat gewaagder design. Dit voetbalshirt is namelijk geïnspireerd door het landschap van Finland en met name de natuur, de duizenden bossen en meren. Het uitshirt is blauw en bevat een geruit patroon. De ruiten op het Finland uitshirt hebben twee tinten blauw en bevatten ook v-banen, geïnspireerd door de structuur van de bomen en bladeren in Finland. Op de rechterborst prijkt een gouden swoosh en de linkerborst bevat weer het logo van de voetbalbond. Ook op het design van het nieuwe uittenue geeft Mikko Varis een reactie: ''- Wat betreft het nieuwe uitshirt, is onze aanpak volledig nieuw en gedurfder. Samen vormen onze nieuwe voetbalshirts één geheel en staan deze tenues waar wij Finnen van houden en waar we in de wereld om bekend staan: puur natuur, en duizenden bossen en meren. Zoals we vorig jaar tijdens het EK gezien hebben, zijn onze nationale teams en hun supporters echte boodschappers van een positief imago van Finland in de wereld, en deze zomer is het de beurt aan ons vrouwenelftal om in de schijnwerpers van Europa te treden!'' Het Finland uittenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en blauwe kousen.

Zoals alle voetbalshirts van Nike zijn de Finland tenues uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Dit systeem is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de tenues, die zowel door het mannen- als vrouwenteam van Finland gedragen worden dit jaar en volgend jaar.

Finland voetbalshirt bestellen

De Nike Finland voetbalshirts 2022-2023 kun je vanaf medio juni bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95. Er is ook een versie voor vrouwen beschikbaar, welke ook deze prijs heeft. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) zijn de voetbalshirts € 69,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Bestel je Finland merchandising altijd in de NIKE webshop! 

of deze SHOP! (inclusief goedkope t-shirts)

Finland thuisshirt 2022-2023

Finland uitshirt 2022-2023