25 maart 2018

Finland thuisshirt 2018-2019

De nieuwe voetbalshirts van het Finse voetbalelftal zijn vandaag officieel bekend gemaakt door Nike en de Finse voetbalbond. In deze tenues speelt Finland de EK kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op Euro 2020 gedurende 2018-2019. In dit shirt speelt het Finse elftal dus ook de wedstrijden in de UEFA Nations League. Hierin neemt de equipe van bondscoach Kanerva het op tegen Hongarije, Estland en Griekenland. Nike is ook deze jaargang weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de tenues. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 2014. Check hieronder alles over het nieuwe tenue van Finland!

Finland thuis shirt en tenue 2018-2019

Het thuisshirt van Finland staat dit jaar geheel in het teken van de vlag van het land. Het shirt is geheel wit en bevat verschillende blauwe accenten. Deze accenten zijn te vinden in de band om beide mouwen. Daarnaast is het diagonale deel van de kraag blauw, evenals de achterkant van de kraag. De hals heeft dit jaar een nieuw design gekregen. Deze loopt diagonaal naar een rechte hals. Dit is onderdeel van het nieuwe Aeroswift template van Nike. Een ander kenmerk van dit template zijn de flitsende strepen over de schouders en mouwen. Deze zigzagprint bevindt zich zowel op de mouwen van het tenue als aan de zijkanten van de voetbalbroekjes. De binnenkant van de hals bevat een blauwe strip. Deze strip loopt voor een deel door over de achterkant van het tenue en op de achterkant van het shirt prijkt ook de Finse vlag. De rechter borst bevat de swoosh van Nike in het blauw en de andere borst is uitgerust met het embleem van de voetbalbond, de Suomen Palloliitto (SPL). In dit logo is ook de naam van het land verwerkt: SUOMI.

Het nieuwe Finland tenue kan zowel gecompleteerd worden door een wit als een blauw broekje. Nieuw aan de broekjes van Nike is dat deze geen naden aan de zijkanten bewegen, waardoor de spelers vrijer kunnen bewegen. De broekjes zijn aan de zijkanten uitgerust met het zigzagpatroon en op de shorts staan ook de logo’s van Nike en de voetbalbond. De kousen zijn geheel wit. Ook deze tenues zijn uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de shirts, waarin vanaf nu spelers als Pukki, Jerjomenko, Pohjanpalo, Hetemaj en ander sterspelers gaan spelen. Dit tenue wordt gedurende twee jaar gedragen.

Finland voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Finland shirt kan je per direct bestellen voor volwassenen en kinderen. De prijs van het tenue voor volwassenen is € 85,- en voor kinderen € 70,-. In de onderstaande winkels kan je het shirt van het Finse elftal ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Check ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder! Directe levering

Bestel het nieuwste Finland shirt altijd in deze winkel!