25 maart 2016

Finland voetbalshirts 2016-2017

De nieuwe voetbalshirts van het nationale elftal van Finland zijn vandaag officieel gelanceerd door Nike en de voetbalbond van Finland. In deze shirts speelt Finland de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 gedurende de periode 2016-2017. Finland speelt tijdens deze kwalificatieperiode in poule I en strijdt met Ijsland, Oekraïne en Turkije om een ticket naar het WK. Nike en de Finse voetbalbond hebben tegelijkertijd het nieuwe thuisshirt en uitshirt gelanceerd. We bespreken de designs van de nieuwe shirts hieronder, te beginnen met het Finland thuisshirt.

Finland thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Finland thuisshirt heeft een vrij simpel design. Dit shirt is geheel wit en bevat blauwe accenten. Hiermee is het voetbalshirt geheel in stijl van de vlag van het Scandinavische land. De blauwe accenten komen terug in een strip aan de achterkant van de v-hals en in een strip aan de zijkanten van het voetbalshirt. De rechter borst bevat het logo van kledingsponsor Nike. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2014 kledingsponsor van de Finse voetbalbond en verving destijds Adidas. De andere borst bevat het logo van de Finse voetbalbond SP (Suomen Palloliitto). De achterkant van de kraag is uitgerust met de naam van het land: SUOMI. Het nieuwe Finland thuistenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een blauwe strip. De kousen van het nieuwe tenue zijn wit met blauwe accenten en een swoosh van Nike.

Finland uitshirt 2016-2017

Het nieuwe Finland uitshirt heeft hetzelfde template als het thuisshirt, maar heeft contrasterende kleuren. Het uitshirt van Finland is geheel blauw met een strip in een iets andere tint blauw aan de zijkanten van het voetbalshirt. Ook de achterkant van de kraag bevat een blauwe strip. De logo's van de voetbalbond en Nike staan op dezelfde plek. Ook op de achterkant van dit shirt staat de naam van het land. Het uittenue van het land wordt gecompleteerd door een blauw short en blauwe kousen. Check hieronder de foto's van de nieuwe Finland voetbalshirts. Deze shirts zijn uitgerust met het Climacool systeem van Nike, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en afvoer van vocht waardoor de sterren van Finland optimaal kunnen presteren. Dit voetbalshirt wordt gedragen door sterren als Pukki, Jerjomenko, Moisander en nog meer Finse sterren.

Finland voetbalshirt kopen

De nieuwe Finland voetbalshirts 2016-2017 kan je vanaf nu kopen bij de Finland shop. Het voetbalshirt heeft een prijs van € 80,-. Hier kan je het shirt van Finland ook laten bedrukken met de officiële bedrukking. Of check de retro shirts van het land bij Sportus.nl. Directe levering!

Finland -thuisshirt -2016-2017

Finland -voetbalshirts -2016-2017

Finland -uitshirt -2016-2017