1 september 2020

Finland voetbalshirts 2020-2021

Het nationale elftal van Finland neemt dit jaar voor het eerst deel aan een groot eindtoernooi. Het team van Markku Kanerva plaatste zich namelijk voor Euro 2020 en neemt het daarin in poule B op tegen Denemarken, België en Rusland. Speciaal voor deze gelegenheid presenteert Nike de nieuwe Finland voetbalshirts. Deze tenues worden door het Finse voetbalelftal ook gedragen tijdens de kwalificatie- en oefeninterlands ter voorbereiding op het WK van 2022 gedurende 2020-2021, inclusief de Nations League wedstrijden in deze periode. 

Finland thuishirt EK 2020-2021

De nieuwe Finland collectie van Nike haalt zijn inspiratie uit de onverschrokken houding  die het nationale elftal hielp de kwalificatie voor Euro 2020 veilig te stellen. In deze reeks was, zoals altijd in de Finse cultuur, het concept Sisu helig! Sisu staat voor de buitengewone vastberadenheid bij tegenspoed, een stoicijns en stalen doorzettingsvermogen. Uiteraard bevatten beide tenues iconische accenten. Het Finland thuisshirt 2020-2021 is dit jaar geïnspireerd door de vlag van het Scandinavische land. Het voetbalshirt is wit en wordt gekenmerkt door de print van een kruis over het tenue. De linkerkant van het tenue bevat een verticale band en over de borst en de mouwen loopt ook horizontale band. Deze twee banen kruisen elkaar en vormen het kruis uit de vlag van het land. Het kruis is aan de bovenkant navy blauw en loopt naar de onderkant over in een helder blauwe kleur. Het Finland voetbalshirt bevat dit seizoen ook gouden accenten. De swoosh van Nike op de rechterborst is goud en de andere borst bevat het embleem van de Suomen Palloliitto (SPL), de voetbalbond van het land. Dit logo bevat een gouden omranding. Het Finland EK 2020 voetbalshirt is verder uitgerust met een ronde hals met aan de achterkant een kleine opening. De binnenkant van de hals bevat nog een speciaal label met van de tekst: ''SSU Suomi'' in de kleuren van de Finse vlag. Het Finland thuistenue wordt dit jaar compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met een blauwe band.

Finland uitshirt EK 2020-2021

Het Finland uitshirt 2020-2021 heeft dit seizoen een wat klassieker design en dit komt met name door de polo kraag en de gouden details. Het uitshirt van het Finse voetbalelftal is marine blauw met een polo kraag met twee gouden knoopjes. Ook het Nike logo op de rechterborst is goud. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds 2014 de tenues van ''Huuhkajat.'' Verder heeft het uittenue ook blauwe accenten. De bovenkant van de mouwen is blauw en bovendien is het uittenue uitgerust met een taping aan de zijkanten van het voetbalshirt. Deze band heeft de vorm van een bliksemschicht, welke onderdeel is van het nieuwe template van Nike. De linkerborst van het uitshirt bevat het logo van de SPL en de binnenkant van de hals is voorzien van het speciale SSU logo. Het uittenue van Finland wordt dit jaar compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje en kousen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Finland Nike voetbalshirts voor de periode 2020-2021. Deze voetbalshirts worden vanaf nu tot december 2021 gedragen door spelers als Pukki, Sparv, Arajuuri, Schüller, Soiri, Lod, Kamara en andere spelers.

Finland voetbalshirts bestellen

De Finland Euro 2020 voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit kan alleen voor volwassenen. De Finland tenues zijn beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL & hebben een prijs van € 89,95. Check in deze winkels ook goedkope Finland tenues. Directe levering!

Bestel je Finland merchandising altijd in deze webshop! 

of deze SHOP! (inclusief goedkope t-shirts)

Finland voetbalshirts 2020-2021

Finland thuisshirt 2020-2021