FC Augsburg 111-jarig jubileum shirt 2018-2019

Het is feest bij de Duitse Bundesliga club FC Augsburg. De club bestaat namelijk 111 jaar. Om dit jubileum te vieren heeft de club vandaag in samenwerking met kledingsponsor Nike in een speciaal klassiek shirt haar wedstrijd tegen RB Leipzig. Niet alleen het shirt van de club was retro, het de hele wedstrijd had een retro thema. De spelers van Augsburg arriveerde namelijk in een klassieke bus en de club creëerde retro ‘’graphics’’ tijdens de wedstrijd. De wedstrijd tussen Augsburg en RB Leipzig eindigde overigens een gelijkspel, beide clubs wisten niet te scoren. Ben je nieuwsgierig naar de details van het feestshirt van Augsburg? Check de details hieronder!

FC Augsburg 111-jarig Jubileum shirt 2018-2019

Het Amerikaanse merk Nike wilde graag meedelen in de feestvreugde van de Duitse club. Dit is ook zeker gelukt doormiddel van een schitterend retroshirt gebaseerd op het allereerste shirt ooit uit de geschiedenis van de Duitse club. Het retroshirt van Augsburg, dat werd gedragen tijdens de wedstrijd tegen RB Leipzig is wit van kleur. Verder is het shirt uitgerust met een klassieke kraag. Op de rechterkant van de borst prijkt het logo van Nike. De bekende swoosh is zwart van kleur. Op de linkerkant van de borst is het clubwapen van Augsburg te zien. Dit is echter niet het bekende logo van nu, maar het klassieke logo van tijdens de oprichting van de club, 111 jaar geleden. Ondanks dat de club dus al vele jaren bestaat, speelde FC Augsburg pas in 2011-2012 voor het eerst in de Bundesliga, het hoogste niveau in Duitsland. Een ander gaaf detail van het retroshirt van Augsburg is een oude shirtsponsor die tijdelijk op het shirt is geplaatst. Het gave retroshirt waarin de selectie van Manuel Baum feest vierde is gebaseerd op een standaard template van Nike.

Het coole retroshirt van FC Augsburg wordt gecompleteerd door een zwarte voetbalbroek en zwarte kousen waarop uitingen van club en kledingsponsor te zien zijn. Natuurlijk wordt er bij alle shirts van Nike gebruik gemaakt van de Nike Dri Fit technologie. Deze zorgt voor verkoeling ventilatie en vochtafvoer tijdens de wedstrijden, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder nog enkele foto's van het retroshirt van Augsburg!

FC Augsburg voetbalshirt bestellen

Het retroshirt van FC Augsburg is op dit moment helaas alleen te koop in de fanshop van de Duitse club. Ben je opzoek naar het thuisshirt van de Duitse club? Check dan DEZE SHOP

. Hier is het ook mogelijk om het shirt te laten bedrukken met je naam en nummer, of met de naam en het nummer van je favoriete voetballer van FC Augsburg. Directe levering gegarandeerd!