Espanyol voetbalshirts 2020-2021

Espanyol en Kelme hebben vandaag de nieuwe Espanyol voetbalshirts 2020-2021 gelanceerd. In deze tenues speelt de club de La Liga 2 en Copa del Rey uitwedstrijden dit seizoen. De Catalaanse club eindigde afgelopen seizoen op de laatste plek in de Primera Division en degradeerde daardoor naar het tweede niveau van Spanje. Sinds 2018 is Kelme kledingsponsor van ‘’Los Pericos’’ en ook dit seizoen is het Spaanse sportmerk verantwoordelijk voor het design van de nieuwe tenues van Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona.

Espanyol thuisshirt 2020-2021

Het Espanyol thuisshirt 2020-2021 heeft dit seizoen het traditionele design. De voorkant van het voetbalshirt wordt gekenmerkt door de blauwe en witte banen. In deze banen is een speciale mozaiek print verwerkt, welke wat weg heeft van de print op het Manchester City thuisshirt. De print is echter een eerbetoon aan de verschillende mozaiek werken van de Catalaanse kunstenaar Gaudi. De mouwen van het thuistenue zijn wit met een blauwe taping. Dit is ook weer de kleurencombinatie van de v-hals van het thuistenue. Op de borst staat de logo’s van de club en Kelme en het logo van Kelme staat ook op beide mouwen. Het thuistenue wordt dit jaar compleet gemaakt door of een blauw voetbalbroekje of een zwart broekje. De kousen van het tenue zijn wit en zwart. De zwarte broekjes en kousen zijn geïnspireerd door de Espanyol tenues van de periode 1910-1940.

Espanyol uitshirt 2020-2021

Het Espanyol uitshirt 2020-2021 is ook geheel in stijl van het mozaiek thema. Dit tenue is aqua blauw en bevat ook een mozaiek print over de body van het tenue. De mouwen zijn ook blauw met een turquoise taping. Deze kleur is ook te vinden in de v-hals en alle logo’s staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een broekje en kousen in dezelfde kleuren. Espanyol heeft dit seizoen ook een 3e voetbalshirt. Dit tenue is goud met zwarte pinstripes en deze kleuren zijn geïnspireerd door de tenues die de club droeg in 1900. De zwarte tint komt ook terug in de twin tipped collar en op de mouwen. De taping aan de binnenkant van het voetbalshirt is geheel in stijl van de kleuren van de Catalaanse vlag. Het derde tenue van Espanyol wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen met gouden accenten. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Espanyol tenues, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Wu Lei, de Tomas, Roca, Cabrera en nog meer spelers.

De nieuwe Espanyol voetbalshirts kun je vooralsnog alleen bestellen in de clubshop van de Spaanse club. Ben je op zoek naar andere shirts van de Catalanen? Check het dan in deze winkel of deze SHOP