29 juni 2020

Deportivo La Coruna thuisshirt 2020-2021

Deportivo La Coruna en Macron hebben afgelopen weekend het nieuwe Deportivo La Coruna thuisshirt 2020-2021 gelanceerd. In dit tenue speelt de Spaanse club de Segunda Division en Copa del Rey thuiswedstrijden in het Estadio Municipal de Riazor gedurende 2020-2021. Ook dit seizoen is Macron weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Deportivo La Coruna voetbalshirts. Deze functie heeft het Italiaanse sportmerk sinds de zomer van 2016.

Deportivo La Coruna voetbalshirt 2020-2021 | Een ode aan 1995

Het nieuwe Deportivo La Coruna thuisshirt 2020-2021 is geïnspireerd door het voetbalshirt van 1995. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de club de Copa del Rey (de Spaanse beker) voor het eerst in haar geschiedenis won. Over twee wedstrijden won de club van Valencia. De eerste wedstrijden in het Stantiago Bernabeu eindigde in 1-1 en de tweede wedstrijd werd door Deportivo met 2-1 gewonnen. Bij Deportivo La Coruna speelden in deze periode spelers als Bebeto, Manjari, Dukic, Nando en Aldana. Het Deportivo La Coruna thuisshirt bevat dit jaar een combinatie van horizontale en verticale blauwe en witte banen. De onderkant van het tenue bevat verticale banen en ter hoogte van de borst lopen de verticale banen middels een T over in horizontale banen. Dit is het zelfde design als het tenue van 1994-1995. Verder bevat het voetbalshirt overwegend witte mouwen met aan de onderkant twee blauwe banen. Daarnaast is het tenue uitgerust met V-hals met gevouwen kraag. In de kraag is een label in de clubkleuren van La Coruna verwerkt met daarin de tekst: ''Espirito '95. Een verwijzing naar het winnen van de Spaanse beker in 1995 komt ook terug in de nek op de achterkant van het tenue. Hier staat een silhouet van de beker met de tekst: ''Pel'95.'' Bovendien staat onder het clublogo op de linkerborst de tekst: ''25 Aniversario Campións Copa do Rei 1995.'' De rechterborst bevat het logo van Macron en op het midden van het tenue staat het logo van shirtsponsor Estrella Galicia. Een ander detail bevindt zich nog aan de binnenkant van de onderkant van het tenue. Als je band aan de onderkant omslaat, komt een zwarte band tevoorschijn met daarin het oprichtingsjaar van de club (1906) en het jaar waarin de club voor het eerst de Copa del Rey won. Het tenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en blauw/witte kousen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Deportivo La Coruna tenues, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Shibasaki, Colak, Mollejo, Beauvue, Santos, Sadick Aliu en nog meer spelers.

Deportivo La Coruna voetbalshirt kopen

Het thuisshirt van Deportivo La Coruna kun je vanaf juli/augustus bestellen onderstaande webshop. De prijs van het voetbalshirt is € 79,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking! Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Deportivo La Coruna voetbalshirts vanaf nu in deze webwinkel! 

Deportivo La Coruna thuisshirt 2020-2021