23 augustus 2019

De officiële Serie A Nike Merlin wedstrijdbal voor 2019-2020

Nike en de Serie A organisatie hebben vandaag de officiële wedstrijdvoetbal voor het seizoen 2019-2020 gepresenteerd. De bal heeft evenals voorgaande seizoenen de naam Merlin en werd al gebruikt in oefenwedstrijden van verschillende A clubs. Dit weekend trappen alle Serie A clubs officieel af met de nieuwe voetbal van Nike, welke ook dit jaar weer een opvallend design heeft.

De nieuwe Serie A voetbal voor het seizoen 2019-2020 is overwegend wit en bevat een witte swoosh met een zwarte omlijning. Tot zover het standaard gedeelte van de bal. De nieuwe Serie A wedstrijdbal bevat namelijk ook een design van navy blauwe driehoeken op een geel/oranje achtergrond. Bovendien is de bal uitgerust met diagonale lichtblauwe banen. Dit het standaard design van de Merlin voetbal van Nike van dit seizoen, maar dan in een andere kleurstelling. Uiteraard mag het Serie A logo niet ontbreken op de voetbal. Qua technische kenmerken heeft de Serie A bal van het seizoen 2019-2020 dezelfde kenmerken als de voetbal van vorig seizoen. We bespreken ze nog even kort hieronder.

De Serie A Merlin voetbal bestaat uit 40% synthetisch leer, 30% uit rubber, 20% uit polyester en 10% katoen. Ook is de val uitgerust met de Nike Aerowtrack technologie. De Nike Aerowtrack groeven en de buitenkant van microtextuur zorgen voor de beste balvlucht. De buitenkant van de officiële Serie A bal is gemaakt van synthetisch leer voor een optimaal gevoel. Doordat de nieuwe Nike Merlin voetbal is uitgerust met maar 4 panelen vermindert dit het aantal naden. Omdat de bal minder naden heeft is je balgevoel optimaal. De bal waar dit seizoen weer vele topvoetballers mee gaan spelen is ook uitgerust met een gecomprimeerde polythyleenlaag. Deze zorgt voor krachtige foto’s, sterke structuur en stabiliteit. De vernieuwende en meest bijzondere techniek waarmee de nieuwe Nike Merlin voetbal is uitgerust is de All Conditions Control. Deze technologie zorgt ervoor dat de controle die je over de bal hebt ten alle tijden goed is. Hierdoor kunnen de topspelers uit de Italiaanse competitie ook dit seizoen weer geweldige dingen laten zien.

Serie A Nike Merlin voetbal kopen

De nieuwste Serie A Merlin voetbal van Nike voor het seizoen 2019-2020 kan je zowel in de officiële als in de replica versie kopen in de onderstaande shops. De officiële bal betreft de voetbal waar de clubs in de Premier League ook daadwerkelijk mee spelen. Deze bal heeft een prijs van ongeveer € 129,95. De replica voetbal is ook te koop. Deze wordt door Nike aangeboden voor een prijs van € 29,95. Directe levering gegarandeerd!

Koop de nieuwste Serie A wedstrijdbal in de NIKE SHOP

of in DEZE WEBSHOP