8 april 2019

De officiële Eredivisie ''REMBRANDT'' Derbystar voetbal 2019-2020

De nieuwe Eredivisie voetbal voor het seizoen 2019-2020 is vandaag officieel uitgebracht door Derbystar en de Eredivisie NV. De bal werd op een speciaal evenement in het Rijksmuseum door Willem van Hanegem onthuld. Met deze nieuwe voetbal spelen alle Eredivisieclubs gedurende het seizoen 2019-2020 in de competitie. Ieder jaar heeft de bal een nieuw thema. 2019 is ''Het Jaar van Rembrandt.'' De nieuwe bal staat dan ook geheel in het teken van de Hollandse meester. Benieuwd? Check het hieronder!

Design officiële Eredivisie Rembrandt voetbal 2019-2020 

Willem van Hanegem nam het eerste exemplaar vandaag in ontvangst. Die keuze is niet geheel ontoevallig. Rembrandt en ''De Kromme'' beleven allebei een jubileumjaar. De nieuwe bal is onder leiding van ontwerper Irma Boon tot stand gekomen en bevat het bekende paneldesign. De bal is overwegend wit en bevat op de vijfhoekige panels van de bal afbeeldingen van werken van Rembrandt van Rijn. De print op de bal is zwart. Uiteraard mag een afbeelding van Rembrandt Harmenszoon van Rijn niet ontbreken op de bal. Hetzelfde geldt voor het Eredivisie logo, de naam van de bal en de tekst: ''BY RIJKSMUSEUM.'' Verder is de bal uitgerust met blauwe accenten. Deze tint wordt door Derbystar ''reflex blue'' genoemd en geeft de bal net wat extra karakter. Ook het materiaal en technologieën die in de bal verwerkt zijn, zijn innovatief. Voor het eerst heeft de bal een extra golfbalstructuur over het volledige oppervlak, zodat het vluchtgedrag van de bal nog beter geoptimaliseerd is. Verder is de bal gemaakt van een hight tech PU microfiber materiaal en dit zorgt voor een extreem zacht balcontact en een maximale levensduur van de bal.

De bal is door verschillende mensen enthousiast ontvangen. Taco Dibbits (directeur van het Rijksmuseum) reageert: ''De bal is een mooie aanvulling op de activiteiten binnen het Jaar van Rembrandt. Voetbal en Rembrandt zijn wellicht een verrassende combinatie, maar Rembrandt was net als de beste spelers in de Eredivisie een artiest. Uitzonderlijke creativiteit is zowel op het voetbalveld als op een canvas vereist om de beste te worden.''

Ook Van Hanegem gaf nog een reactie op de bal: ''De enige gelijkenis is misschien het geval. De bal moet fijn zijn. Daar moet je gevoel in leggen. Dat heeft Rembrandt ook gedaan als ik naar zijn werk kijk. Er zijn er ook bij die geven die bal zomaar een ros.'' Van Hanegem kreeg de bal voor zijn 75ste verjaardag cadeau: ''Ik denk dat ik de bal gewoon in de kamer leg. We hebben thuis allerlei voetballen in de kamer liggen. Soms schop ik er lekker tegenaan als ik door de kamer loop.''

Ieder jaar heeft de Eredivisiebal een nieuw team. De bal van het seizoen 2018-2019 is ontworpen door Johnny de Mol en de bal van het seizoen 2017-2018 werd in samenwerking met tattookoning Henk Schiffmacher. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Eredivisie voetbal voor het seizoen 2019-2020. Met deze bal wordt al gespeeld in de laatste twee speelronden van dit seizoen.

Eredivisie Rembrandt wedstrijdbal 2019-2020 kopen

De nieuwste Eredivisie voetbal voor komend seizoen kan je in verschillende soorten en maten kopen. De officiële voetbal heeft een prijs van € 119,95, terwijl de replica versie van de bal een prijs heeft van € 24,95. De mini uitvoering van de officiële Eredivisie voetbal heeft een prijs van € 14,95! Bovendien zijn er ook nog andere DERBYSTAR voetballen beschikbaar in verschillende soorten en maten. Klik op de onderstaande shops om deze ballen exclusief te kopen! Directe levering gegarandeerd en gratis verzending en retourneren!

Koop de nieuwste Eredivisie voetbal exclusief in DEZE SHOP

of deze voetbalshop