23 november 2016

Eredivisie Derbystar voetbal 2016-2017

Tot nu toe hebben we alleen maar aandacht besteed aan de ballen van buitenlandse competities als de Premier League, La Liga en Bundesliga of aan de voetbal voor internationale competities als de Champions League, het WK en EK. Vandaag is het tijd om onze nationale trots te bespreken, de Eredivisie voetbal! Waar tijdens de Champions League, Europa League, WK's en EK's gespeeld wordt met officiële ballen van Adidas, wordt in de Eredivisie en Jupiler League sinds jaar en dag met de Derbystar voetbal gespeeld. Begin dit seizoen introduceerde SPORTDIRECT in samenwerking met de Eredivisie en FOX Sports een geheel nieuwe bal ter ere van het zestig jarig bestaan van de Eredivisie. Met deze bal wordt tijdens het seizoen 2016-2017 door Eredivisie clubs gespeeld. Hieronder bespreken we het design van deze nieuwe bal!

Nu al enthousiast over de nieuwste Eredivisie Derbystar voetbal voor 2016-2017? Scoor de bal exclusief voor € 119,95 of in de replica versie voor € 24,95 in deze SHOP!

Derby -star -eredivisie -voetbal -2016-2017
Design en materiaal Eredivisie voetbal 2016-2017

De nieuwste Eredivisie Derbystar voetbal voor 2016-2017 bevat verschillende vijfhoekige panels en bevat een aantal zwart/grijze vlakken met daarin een print van een drakenhuid. Verder bevatten deze vlakken zes gouden lijnen, welke klauwen voorstellen. Dit zijn bovendien de zes strepen van het Eredivisie logo en iedere streep symboliseert tien jaar. De Eredivisie bestaat dit jaar namelijk zestig jaar. De combinatie van de drakenhuidprint en de strepen van klauwen symboliseren strijd, passie en verrassing. Dit zijn elementen die in zestig jaar evolutie van de Eredivisie een plekje op de bal hebben gekregen. Verder is de bal geheel wit en is de voetbal uitgerust met het logo van Derbystar, evenals een ster en het logo van de Eredvisie.

Uiteraard bevat de bal verschillende technische kenmerken. Zo is de bal gemaakt van een speciaal en duurzaam PU materiaal en bestaat uit 32 handgestikte panels. Door gebruik te maken van dit materiaal heeft de bal stabiele vluchteigenschappen en is de bal waterafstotend, waardoor deze bal perfect te gebruiken is in alle weersomstandigheden. Niet onbelangrijk is dat de nieuwste DERBYSTAR voetbal een perfecte ronde binnenbal bevat. Bovendien voldoet de nieuwe Eredivisie DERBYSTAR voetbal aan alle FIFA voorwaarden!

Eredivisie en Derbystar

We sluiten af met wat informatie over de samenwerking tussen de Eredivisie en DERBYSTAR. Dit partnership is in 2006 gestart en werd in 2015 voor de derde keer op rij verlengd. Hierdoor zullen de clubs in de Eredivisie in ieder geval tot 2019 met de DERBYSTAR voetballen spelen. Het Nederlandse bedrijf Deventrade verzorgt de productie van de Eredivisie voetballen, terwijl het merk DERBYSTAR een Duitse roots heeft. In 1963 begon een Duits bedrijf dat gespecialiseerd was in de productie van hoogwaardige lederen producten voor ruitersport het initiatief om te starten met sportballen. De rest is geschiedenis! In Europa spelen er vandaag de dag 2,3 miljoen voetballers met een voetbal van Derbystar.

Eredivisie voetbal kopen

De nieuwste Eredivisie voetbal voor 2016-2017 kan je in verschillende soorten en maten kopen. De officiële voetbal heeft een prijs van € 119,95, terwijl de replica versie van de bal een prijs heeft van € 24,95. De mini uitvoering van de officiële Eredivisie voetbal voor 2016-2017 heeft een prijs van € 14,95! Bovendien zijn er ook nog andere DERBYSTAR voetballen beschikbaar in verschillende soorten en maten. Klik op de onderstaande shops om deze ballen exclusief te kopen! Directe levering gegarandeerd en gratis verzending en retourneren!

Koop de nieuwste Eredivisie voetbal exclusief in DEZE SHOP

of deze voetbalshop

Eredivisie -voetbal -2016-2017
Eredivisie -derbystar -bal -2016-2017

Bron foto's: SPORTDIRECT