De Norwich City retro voetbalshirts van 1992-1994

COPA Football heeft weer een nieuwe club aan zich gebonden. Dit keer gaat het om de Engelse Championship club Norwich City. En dat is een schot in de roos. Norwich City strijdt namelijk mee om de bovenste plekken in de Championship en heeft dus een goede kans om in mei te promoveren naar de Premier League. Dit zou betekenen dat Norwich City na drie seizoenen weer terugkeert naar het hoogste niveau van Engeland. COPA heeft ook direct twee nieuwe retro shirts van Norwich uitgebracht en deze shirts nemen ons mee naar nog betere tijden van ''The Canaries.'' De nieuwe retro voetbalshrits van Norwich zijn namelijk geïnspireerd door de tenues uit het seizoen 1992-1993 en 1993-1994.

Norwich City retro thuisshirt en uitshirt 1992-1994

Het seizoen 1992-1993 was één van de meest succesvolle seizoenen uit de historie van de Engelse club die haar thuiswedstrijden speelt op Carrow Road. Het was het seizoen dat manager Mike Walker aan het roer stond bij Norwich en van het elftal een smedend geheel maakte. Een groot deel van het seizoen bezette Norwich de bovenste positie op de ranglijst. Dit terwijl de club aan het begin van het seizoen als één van de belangrijkste kanshebbers voor degradatie werd gezien. De club kon haar opmars in de Engelse competitie echter niet volhouden en eindigde uiteindelijk op een knappe derde plaats achter Aston Villa en kampioen Manchester United. De club wist zich daardoor voor het eerst te plaatsen voor Europees voetbal en speelde daardoor in 1993-1994 UEFA Cup voetbal. De club van manager Mike Walker versloeg onder andere Vitesse en Bayern München, maar moest in de achtste finales haar meerdere erkennen in de latere winnaar van het toernooi: Inter Milan. Bij Norwich speelden in de periode spelers als Jeremy Goss, Mark Bowen, Ian Butterworth, David Philips en Efan Ekoku.

Niet alleen de prestaties van het seizoen 1992-1993 en 1993-1994 waren iconisch, ook de voetbalshirts hadden een heerlijke jaren '90 stijl. Het was de periode waarin het relatief onbekende sportmerk Ribero de tenues van The Canaries verzorgde. Ribero bestormde in 1992 de markt en verving zowel bij Norwich City als bij Coventry City Asics. Het merk was geen lang leven beschoren, maar maakte wel de glorietijd van Coventry City mee. In 1994 had het merk financiële problemen, waardoor een ander sportmerk, Mitre, het contract van beide clubs overnam. Ribero was dus wel verantwoordelijk voor de gave Norwich City shirts van deze periode, die nu door COPA gekopieerd zijn. Het Norwich City thuisshirt van 1992-1994 heeft een all-over camouflage print in het groen/wit. Deze staan (waarschijnlijk symbool) voor fladderende kanaries. Verder bevat het retro shirt een stijlvolle polo kraag met gele details. Op de linker borst prijkt het logo van de club en op het COPA retro shirt van Norwich staat zelfs de sponsor van destijds: Norwich & Peterborough Builing Society. Het bedrijf fungeerde van 1992 tot 1997 als hoofdsponsor.

Op het uitshirt had een speciale print. Deze print bevond zich op de mouwen. De mouwen van het uitshirt zijn paars en bevatten flitsende witte strepen. Ook de polo kraag van het uitshirt overwegend paars en verder was de body van het tenue geheel wit. Check hieronder nog meer foto's van de nieuwe Norwich City retro voetbalshirts van 1992-1994. Zoals we van COPA gewend zijn worden deze netjes geleverd in een luxe cadeaubox van het merk.

Norwich City retro shirt bestellen

Het nieuwe Norwich City retro thuisshirt en uitshirt van 1992-1994 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande SHOP! De prijs van het shirt is € 59,95 en het voetbalshirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze shop kan je het shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde stijl gebruikt als in de jaren '90 het geval was. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het nieuwste Norwich City retro voetbalshirt exclusief in deze winkel!