Cruzeiro thuisshirt 2021

De Braziliaanse voetbalclub Cruzeiro heeft in samenwerking met kledingsponsor adidas het nieuwe Cruzeiro thuisshirt 2021 officieel gelanceerd. Het nieuwe tenue staat geheel in het teken van het 100 jarig bestaan van Cruzeiro Esporte Clube. ''A Raposa'' werd op 2 januari 1921 opgericht en bestaat dit jaar dus 100 jaar. In het nieuwe voetbalshirt speelt de club de Campéonato Série B wedstrijden in Mineirão / Estádio Governador Magalhães Pinto gedurende 2021.

Het Cruzeiro thuisshirt 2021 is dit jaar weer geheel blauw en bevat op de mouwen gouden adidas trademark strepen, als verwijzing naar het jubileum van de club. Een ander speciaal detail bevindt zich aan de onderkant van de mouwen. De bies is namelijk in de kleuren van de Italiaanse vlag: groen/wit/rood. Dit is een verwijzing naar de roots van de voetbalclub. In 1921 werd Cruzeiro opgericht als SS Palestra Italia, naar het voorbeeld van de club Palestra Italia (het huidige Palmeiras) en bij de club speelden destijds voornamelijk Italiaanse arbeiders. In de band aan de onderkant van de mouwen is bovendien de tekst ''100 ANOS'' verwerkt. De linkerborst bevat de iconische vijf sterren van het clublogo, afkomstig uit de zogenaamde Ordem Nacional do Cruzeiro do Sul. Het adidas logo op de rechterborst is ook goud en verder is het Cruzeiro thuisshirt uitgerust met een toelopende V-hals. Een ander detail bevindt zich nog in de nek. Het logo in de nek is namelijk een combinatie van het Societa Sportiva Palestra Italia logo en het logo van Cruzeiro. In dit logo zijn ook de jaartallen 1921 en 2021 verwerkt. Het nieuwe Cruzeiro thuistenue 2021 wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten gouden adidas strepen. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen.

Zoals alle voetbalshirts van adidas is het nieuwe Cruzeiro thuistenue 2021 uitgerust met de adidas AeroReady technologie, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de tenues, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Sóbis. Moreno, Pottker, Claudinho, Ruschel en nog meer spelers. De nieuwe Cruzeiro voetbalshirts kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop van de Braziliaanse voetbalclub. Ben je op zoek naar een goedkoop t-shirt van de club? Check het dan in deze Cruzeiro fanshop!

Cruzeiro thuisshirt 2021