22 november 2016

Cruzeiro 3e voetbalshirt en keepersshirt 2016-2017

Cruzeiro heeft in samenwerking met kledingsponsor UMBRO een nieuw voetbalshirt gelanceerd. In dit nieuwe shirt speelt Cruzeiro de uitwedstrijden in de Brasileirao Serie A gedurende 2016-2017. Het nieuwe shirt van de Braziliaanse club is een ode aan het feit dat de club vijftig jaar geleden voor het eerst kampioen werd in Brazilië. Dit was in 1966 het geval. Destijds werd het Braziliaanse kampioenschap beslist door middel van een knock out fase. In 1966 won de club de finale van Santos en het nieuwe shirt maakt dan ook haar debuut in de wedstrijd tegen Santos aankomend weekend. Naast een nieuw 3e shirt hebben Cruziero en Umbro ook een nieuw keepersshirt gelanceerd. We bespreken beide nieuwe shirts hieronder.

Het nieuwe Cruzeiro 3e shirt voor 2016-2017 is geheel blauw en bevat een vintage laagje, waardoor het shirt een glanzend effect heeft. Verder heeft het shirt het gebruikelijke design. De linker borst bevat het logo van de club, terwijl de andere borst het logo van kledingsponsor UMBRO bevat. Het Engelse sportmerk is sinds de zomer van 2016 de kledingsponsor van de club. Het logo van de club op het shirt betreft overigens hetzelfde logo als de club in 1966 had. Verder bevat het nieuwe 3e shirt verschillende logo's van sponsoren. CAIXA is hoofdsponsor van de Braziliaanse club. Het nieuwe 3e tenue van Cruzeiro wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een blauwe strip. Op de shorts staan ook de logo's van de club en UMBRO. De kousen zijn geheel wit en bevatten aan de bovenkant een blauwe band.

Het nieuwe keepersshirt van Cruzeiro voor 2016-2017 is geeel en bevat een v-hals met een gevouwen kraag. Het keeperstenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalroekje met aan de zijkanten een gouden strip. Deze kleurencombinatie komt ook weer terug in de kousen. Check hieronder de foto's van beide nieuwe tenues!

Check in deze shop alle shirts van Zuid Amerikaanse clubs!

Cruzeiro -shirts -2017