Cruzeiro derde wedstrijdshirt 2021-2022

Een nieuw derde wedstrijdshirt voor de Braziliaanse club Cruzeiro. Dit nieuwe tricot is gelanceerd in samenwerking met de Duitse kledingsponsor adidas. In dit gave nieuwe shirt speelt de club haar wedstrijden in de Braziliaanse competitie. Trainer van Cruzeiro, Vanderlei Luxemburgo verwacht dat de Braziliaanse topclub weer gaat meestrijden voor de hoogste plekken in de competitie. Het nieuwe tenue is een erg bijzonder tenue, waarom dit tricot bijzonder is? Lees het hieronder!

Cruzeiro derde wedstrijdshirt 2021-2022

Het nieuwe derde wedstrijdtricot van Cruzeiro wordt gekenmerkt door de kleuren groen, rood en wit. Dit zijn ook de kleuren van de Italiaanse vlag. Het nieuwe tenue is dan ook een ode aan Italië. Cruzeiro bestaat dit jaar namelijk 100 jaar. Op 2 januari 1921 is de club namelijk opgericht door een groep Italiaanse kolonisten. Zij besloten om de club Societá Sportiva Ypiranga te noemen. Een paar maanden later werd de naam alweer veranderd naar Palestra Mineiro. Deze naam bleef maar één wedstrijd daarna werd de club Palestra Itália genoemd. Na de Tweede Wereldoorlog verbood de overheid van Brazilië het gebruik van symbolen die refereren naar de As-mogendheden (Duitsland, Italië en Japan). Toen werd de naar veranderd naar Cruzeiro do Sul’s Constellation. Dit leek al meer op de naam als hoe wij deze tegenwoordig kennen namelijk Cruzeiro. Dan nu het tricot. De basiskleur van het shirt is groen terwijl de biesjes aan de onderkant van de mouwen wit met rood zijn. Deze groene kleur is gebaseerd op het aller eerste shirt van de Braziliaanse club (Palestra Italiá). Ook komt dit logo terug op de rechterborst. In het midden van het shirt staat het logo van adidas. De linkerborst bevat de iconische vijf sterren van het clublogo van Cruzeiro, afkomstig uit de zogenaamde Orden Nacional do Cruzeiro do Sul. Op de schouders van het shirt staan de bekende adidas strepen. Deze zijn goud van kleur. Het nieuwe derde wedstrijdtenue van Cruzeiro wordt gecompleteerd door een witte voetbalbroek, ook hierop zijn de 5 sterren van Cruzeiro en adidas uitingen te zien en witte kousen met rode details. Check hieronder nog meer foto’s van het derde wedstrijdshirt van Cruzeiro

Cruzeiro voetbalshirts bestellen

De nieuwe voetbalshirts van Cruzeiro zijn op dit moment alleen te koop in de webshop van de Braziliaanse club, Ben je opzoek naar een goedkoop T-shirt van de club? Check het dan in deze Cruzeiro Fanshop!