Adidas lanceert voetbalshirts drie Braziliaanse voetbalclubs in kader Black Awareness

Een super gaaf initiatief van Adidas en het Braziliaanse ontwerpbureau Laboratório Fantasma! Het Duitse sportmerk en het designbureau uit Sao Paulo hebben in samenwerking met drie Braziliaanse voetbalclub speciale voetbalshirts gelanceerd om meer bewustheid te creeëren rondom Black Consiousness. November is namelijk de Black Consiousness maand! De nieuwe voetbalshirts van Cruzeiro, Internacional en Atlético Mineiro staan in het teken van de connectie die deze drie Braziliaanse voetbalclubs hebben met Afrika. Deze connectie komt tot uiting in de designs van de voetbalshirts, die er naar onze mening veel beter uitzien dan de reguliere voetbalshirts die deze voetbalclubs dit seizoen dragen. Alle voetbalshirts zijn wit (had dit niet beter zwart kunnen zijn) en hebben dezelfde all-over print, maar bevatten subtiele accenten in stijl van de clubkleuren van de desbetreffende voetbalclub.

Het Atlético Mineiro Black Consiousness voetbalshirt is wit en heeft een speciaal patroon van Afrikaanse tekens in het zilver/grijs! Op de onderkant en de mouwen van het voetbalshirt zijn deze tekens zwart/geel. Ook de band aan de onderkant van de mouwen en de V-hals zijn zwart. Verder prijkt op de linkerborst niet het moderne clublogo, maar een minimalistisch logo van de initialen van de club: CAM. Op alle Black Consiousness voetbalshirts prijkt op het midden van de borst een speciaal Da Raiz Aluta (van roots tot gevecht) logo, welke bovendien een vuist bevat om de strijd tegen racisme te benadrukken. Het Internacional voetbalshirt heeft hetzelfde design als het voetbalshirt van Atlético Mineiro, maar dan zijn de details op de mouwen en de onderkant rood/geel. Het clublogo van Internacional betreft ook een retro logo. Het Cruzeiro Black Awareness voetbalshirt heeft ook hetzelfde template, maar de details op de mouwen en aan de onderkant zijn blauw/geel. Dit voetbalshirt bevat het iconische clublogo, welke gekenmerkt wordt door sterren.

Laboratório Fantasma is een Afro-ondernemende uit São Paulo, die als doel heeft de realiteit van de samenleving te transformeren door kunst, cultuur en muziek als instrumenten te gebruiken om ongelijkheid, geweld en alle vormen van discriminatie te bestrijden. De campagne van adidas, Laboratório Fantasma en de drie Braziliaanse voetbalclubs wordt gesteund door rapper, zanger en songwriter Rael. Evandro Fióti, CEO van Laboratório Fantasma, geeft nog een reactie op de dikke designs van de tenues: ''De samenwerking met adidas en de voetbalclubs heeft als doel te benadrukken hoe Afrikaanse tradities aanwezig zijn in onze samenleving en hoe deze de bron zijn van trots, waardering en respect. Als voetballiefhebber is het een droom om deze samenwerking mogelijk te maken met Adidas. De Braziliaanse samenleving zal dit initiatief met trots tegemoet zien. Merken als adidas spelen een fundamentele rol in deze dialoog en het is een genoegen om deel uit te maken van deze prestatie.''

Check hieronder gave campagnefoto's van de collectie! Helaas kun je deze voetbalshirts vooralsnog nergens bestellen. Ben je op zoek naar Braziliaanse voetbalshirts? Check het dan vooral in deze fanshop!

Adidas lanceert voetbalshirts drie Braziliaanse voetbalclubs in kader Black Awareness
Adidas lanceert voetbalshirts drie Braziliaanse voetbalclubs in kader Black Awareness
Adidas lanceert voetbalshirts drie Braziliaanse voetbalclubs in kader Black Awareness