6 maart 2018

Cruzeiro thuisshirt 2018-2019

De ploegen uit de Braziliaanse Serie A zijn op dit moment erg druk met het lanceren van de nieuwe shirts voor het seizoen 2018-2019. Ook Cruzeiro kan niet achterblijven en heeft in samenwerking met kledingsponsor Umbro het nieuwe thuisshirt voor komend seizoen uitgebracht. Dit nieuwe thuisshirt wordt gedragen tijdens de wedstrijden in de Serie A, de Copa do Brazil en tijdens de Copa Libertadores. Het nieuwe thuisshirt van de Braziliaanse topclub is te bezichtigen tijdens de wedstrijden in het Mineirão stadion. Dit is een erg groot stadion en biedt plaats aan 62.000 supporters. In dit stadion werd de legendarische wedstrijd Brazilië – Duitsland gespeeld op het WK van 2014. Deze wedstrijd eindigde in een 7-1 overwinning voor Duitsland. Ook dit jaar gaat Cruzeiro haar wedstrijden weer spelen in een schitterend nieuw voetbalshirt, ben je nieuwsgierig naar dit ontwerp? Check de details hieronder!

Cruzeiro thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van de club uit Belo Horizonte is blauw van kleur. De kleur van het shirt van Cruzeiro is niet altijd blauw geweest, in tegenstelling. Het thuisshirt van de club heeft al veel verschillende kleuren gehad. Het begon met een groen, wit en rood thuisshirt. Dit thuisshirt was afgeleid van de Italiaanse vlag. Belo Horizonte was namelijk een kolonie van Italië. In de Tweede Wereldoorlog hoorde Brazilië bij de geallieerden, Italië werd de vijand en dus moesten de kleuren van het shirt worden veranderd. Helaas was de verlichting van het stadion in deze tijd erg slecht en tijdens avondwedstrijden was de club hierdoor verplicht om haar wedstrijden te spelen in een wit tenue. Pas nadat de verlichting het goed deed in het Mineirão stadion is de club haar wedstrijden gaan spelen in een blauw thuisshirt. De bovenkant van het shirt wordt versierd door een sterrenpatroon. Ook staat op de borst zowel rechts als links de naam van sponsor Cemil. Vanaf aankomend seizoen is Cemil de enige zogeheten Premium sponsor van de club. In Zuid-Amerika is het erg normaal dat er meerdere sponsors op het shirt te zien zijn, ook de hoofdsponsor van de Braziliaanse club kan natuurlijk niet ontbreken. Caixa staat sinds 2016 op de voorkant van het shirt. Deze sponsor is tegelijk met kledingsponsor Umbro op het shirt van de club komen te staan. Het logo van Umbro staat op de rechterkant van de borst van het shirt. In het logo van Cruzeiro zijn vijf sterren te zien. Deze sterren zijn op de linkerkant van de borst te zien. In de biezen van de mouwen is op een geweldige manier de naam van de club ingezet. In de ruitvormige stijl van Umbro staat de naam CRUZEIRO. Met dit nieuwe tenue gaan sterspelers als Fred, Lucas Silva en Henrique proberen het eerste landskampioenschap sinds 2014 te veroveren. Het tenue van Cruzeiro wordt gecompleteerd door een witte broek en witte kousen met blauwe accenten. Meer foto's van dit gave tenue check je hieronder!

Cruzeiro voetbalshirt kopen

Het nieuwe voetbalshirt van Cruzeiro is op dit moment alleen te koop in de fanshop van de Braziliaanse voetbalclub. Het is wel mogelijk om andere voetbalshirts van Zuid-Amerikaans voetbalclubs te kopen in onderstaande winkel. Dit is inclusief de mogelijkheid de naam en rugnummer van jou favoriete speler te bedrukken op het shirt. Natuurlijk is het ook mogelijk je eigen naam en rugnummer op het shirt te zetten. Directe levering van het shirt gegarandeerd.

Scoor je Zuid-Amerikaanse voetbalshirts in DEZE WINKEL!