17 januari 2017

Cork City F.C. retro voetbalshirt 1991

Dit is het Cork City retro shirt welke gebaseerd is op het voetbalshirt uit het seizoen 1991-1992. Het retro shirt is gelanceerd door sportfashion merk COPA. COPA staat bekend om de retro shirts en jacks en de Disgned By... t-shirts. In deze blog bespreken we het unieke shirt van een unieke voetbalclub. We bespreken eerst de geschiedenis van dit nieuwe legandarische retro voetbalshirt en daarna bespreken we het design.

Geen zin om al die informatie te lezen en ben je direct enthousiast over dit retro shirt van Cork City? Scoor het shirt in deze SHOP!

Cork City FC retro shirt 1991

Cork City FC is een Ierse club en werd opgericht in 1984 en werd ook meteen in de eerste klasse toegelaten. De eerste jaren van de club werd er vooral gestreden tegen degradatie. Eind jaren '80 ging het beter en in 1988 werd voor het eerst de League Cup gewonnen. In de periode van 1991-1994 eindigde de club elk seizoen in de top drie. In 1993 werd Cork City zelfs landskampioen van Ierland en mocht de club het seizoen erna deelnemen aan de Europacup I. In het seizoen 1991-92 eindigde Cork City op een derde plek achter Shelbourne FC en Derry City FC. Onder leiding van manager Noel O'Mahoney werd er in de periode tussen 24 april 1990 tot 13 januari 1991 niet verloren en werd er een ongeslagen reeks neergezet van 24 wedstrijden.

Het Cork City retro voetbalshirt van het merk COPA Football is overwegend wit en bevat korte mouwen. Over zowel de voor- als de achterkant van het retroshirt lopen twee rode en een groene diagonale streep. Deze strepen worden onderbroken door een dunnere witte streep. Het Cork City shirt is voorzien van een strakke v-hals. Kledingsponsor destijds was Guinness. Guinness is een bierbrouwerij in Dublin en staat bekend om hun Stout bier. De linkerborst bevat het embleem van Cork City F.C. in het groen. Dit logo bestaat uit een schip met aan beide kanten een toren. Dit is tevens het embleem van de stad Cork. Dit wapen is geplaatst op een retro bal. Daarboven de tekst Cork City F.C. en established 1984. Dit COPA retro shirt is gemaakt van 100% polyester.

Check hieronder de foto's van het unieke retro shirt dat door COPA en Cork City opnieuw is gelanceerd. Dit shirt is te koop voor € 49,95 in de sportfashion shop van Sportus.nl.

Koop het Cork City shirt hier... en geef hieronder je mening!

Cork -City -FC-retro -shirt -1991

Cork -City -FC-retro -voetbalshirt -1991