11 februari 2019

adidas lanceert Cork City retro voetbalshirt 1989-1991

Cork City en kledingsponsor adidas hebben een nieuw retro shirt van de Ierse club gelanceerd. Het shirt is een moderne intepretatie van het voetbalshirt dat door ''CCFC'' gedragen werd in de periode 1989 en 1991. Het shirt bevat bekende elementen. Daarover vertellen we jullie graag meer!

Het nieuwe Cork City retro voetbalshirt is gebaseerd op het adidas Campeon 19 template. Dit template is op haar beurt weer geïnspireerd door de Duitsland voetbalshirts van 2018-2019. De shirts bevatten namelijk de bekende bliksemschicht over de borst. Deze is ook op het retro voetbalshirt van Cork City verdeeld in dunne strepen. Het Cork City shirt van 1989-1991 had ook dit design. Destijds was het shirt wit met twee groene en een rode bliksemschicht op de borst. Ook het voetbalshirt waarin Die Mannschaft het WK van 1990 won had dit design. Het Cork City retro shirt is verder geheel groen met een ronde hals en bevat op de schouders drie witte adidas trademark strepen. Het logo van Cork City op de linker borst betreft niet het huidige Cork City logo. Dit betreft het embleem dat de club had in de jaren '80 en '90. Helaas bevat het shirt niet het adidas Originals logo op de rechter borst, maar het adidas performance logo. Helaas staat de hoofdsponsor van destijds, Guiness, niet op het retro shirt.

In 1989 speelde Cork City voor het eerst Europees voetbal. Omdat het de beker had gewonnen, nam het in 1989 deel aan de Europa Cup II, het Europese toernooi voor bekerwinnaars. In de eerste ronde werden de Ieren uitgeschakeld door Torpedo Moscow. Wel won de club eind jaren '80 en begin jaren '90 een aantal keer achter elkaar de Munster Senior Cup. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe adidas retro shirt van Cork City.

Helaas kun je dit tenue nergens bestellen. Ben je op zoek naar een ander Cork City retro shirt? Check het dan in deze winkel. Deze tenues bevatten wel het logo van GUINESS. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!