4 mei 2018

Corinthians voetbalshirts 2018-2019

Deze week zijn zowel het nieuwe thuis- als uitshirt van de Braziliaanse topclub Corinthians gelanceerd. De regerend kampioen van de Braziliaanse Série A gaat haar wedstrijden spelen in een speciaal ontwerp. Corinthians speelt haar thuiswedstrijden in de Arena Corinthians. Dit stadion biedt plaats aan ongeveer 47.000 supporters. Deze enthousiaste supporters gaan iedere wedstrijd volledig uit hun dak. Echter geef zij nog wat extra’s in de wedstrijden tegen de grote concurrent Palmeiras. De nieuwe voetbalshirts van de topclub uit Sao Paulo zijn weer ontworpen door het Amerikaanse sportmerk Nike. Bent u nieuwsgierig wat Nike dit jaar heeft gedaan met het ontwerp van de shirts van Corinthians? Lees hieronder verder!

De nieuwe shirts van Corinthians is een eer aan het Corinthians’ Democracy. Dit is een ideologische beweging en innovatieve manier om een club te leiden. Dit bij de culturele middenvelder, maestro Sócrates. De Corinthians Democracy was een periode waarin atleten het DNA van de club zowel op als naast het veld lieten zien aan de buitenwereld.

Corinthians thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van de Braziliaanse kampioen is gebaseerd op het WK template van Nike. Het shirt heeft namelijk het Nike Vapor Aeroswift template. De basis van het thuisshirt van de Braziliaanse club is wit. Nike heeft gebruik gemaakt van dezelfde kraag als bij het WK thuisshirt van Frankrijk. Natuurlijk hoort bij het Nike Vapor Aeroswift template ook strip in de kraag. Bij het nieuwe thuisshirt van Corinthians gaat het om een zwarte strip. Ook staat er een spreuk geschreven in de kraag. ‘’Eu sou Corinthians’’ wat betekent: Ik ben Corinthians. Het thuisshirt is schitterend wit zonder verdere details in andere kleuren. Natuurlijk zijn op de borst van het shirt wel verschillende logo’s te vinden. Op de linkerkant van de borst staat het logo van Nike. De bekende swoosh is zwart van kleur. Nike is verantwoordelijk voor het design van de shirts van Corinthians sinds 2015. Op de rechterkant van de borst staat het logo van de club. Corinthians zit in een goede periode van de club. Er worden veel prijzen veroverd. Afgelopen seizoen werd de club kampioen in Brazilië, de winnende goal in de kampioenswedstrijd werd gemaakt door niemand minder dan Kazim-Richards. Het nieuwe thuistenue van Corinthians wordt gecompleteerd door een zwarte broek en witte voetbalkousen.

Corinthians uit shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Corinthians heeft een enorm gaaf design gekregen van het Amerikaanse merk Nike. Het shirt is voorzien van een schitterende all-over print. De basis van het shirt is donker grijs. Echter zorgt de grafische all-over print voor een flitsend en uniek gezicht. Het shirt is net als het thuisshirt van de club gebaseerd op het nieuwe WK Vapor template. Het uitshirt is met de originele kraag van dit template uitgerust. Deze kraag is namelijk erg bijzonder. Hij begint diagonaal maar eindigt recht. Ook bij het uitshirt is de kraag voorzien van een strip, wit en zwart gestreept, en een tekst.’’Nao para de lutar.’’ Dit betekent: Stop nooit met vechten. Het uitshirt van Corinthians wordt op de linkerkant van de borst versierd met het Nike teken. De swoosh is wit van kleur. Op de rechterkant van de borst staat het logo van Corinthians. De Braziliaanse club heeft in het verleden al vele prijzen gewonnen. De Club uit Sao Paulo werd zeven keer kampioen van Brazilië, won twee keer het WK voor clubs en één keer was het land de winnaar van de Copa Libertadores. Dit is de Champions League van Zuid-Amerika. In 2012 won Corinthians deze finale van Boca Juniors uit Argentinië. Het uittenue van Corinthians wordt compleet gemaakt met een witte voetbalbroek en witte kousen.

Net zoals bij alle tenues van Nike wordt ook bij dit tenue gebruik gemaakt van de zogeheten Nike Dri Fit Technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie tijdens de wedstrijden zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Tijdens de wedstrijden deze week zijn: Balbuena, Henrique, Sidcley, Fagner, Gabriel en Kazim-Richards al te bewonderen in de nieuwe shirts.

Corinthians voetbalshirt kopen

De nieuwe shirts van Corinthians zijn vanaf medio juni te koop in de onderstaande webshop. In deze winkel heeft u ook de mogelijkheid het shirt te laten bedrukken met je naam en nummer, of met de naam en het nummer van je favoriete speler van de Braziliaanse kampioen. In deze winkel is het aanbod Zuid-Amerikaanse voetbalshirts erg groot, dus check ook de voetbalshirts van de grote concurrenten van Corinthians in de Braziliaanse competitie en de Copa Libertadores. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Corinthians voetbalshirt in DEZE WINKEL