3 september 2015

Corinthians voetbalshirts 2015-2016

De nieuwe voetbalshirts van de Braziliaanse club Corinthians voor 2015-2016 zijn vandaag officieel gelanceerd door kledingsponsor Nike en de club. In deze voetbalshirt speelt Corinthians de Brasileirao Serie A wedstrijden gedurende het seizoen 2015-2016. Thuishaven van de club is de Arena Corinthians in Sao Paulo. De club heeft tegelijkertijd het nieuwe thuisshirt en 3e shirt gelanceerd. Beide voetbalshirts worden in dit blog kort besproken.

Corinthians thuisshirt 2015-2016

Het nieuwe Corinthians thuisshirt 2015-2016 is overwegend wit met zwarte details. De zwarte details komen terug in de mouwen en in de gevouwen kraag. De binnenkant van de kraag bevat een verwijzing naar het gewonnen WK voor clubteams in 2000. Corinthians won destijds de finale van het WK voor clubteams in het Maracana Stadion in Rio de Janeiro ten koste van Vasco Da Gama. Corinthians won de wedstrijd na strafschoppen nadat het na reguliere speeltijd 0-0 was geworden. Het logo van Nike staat overigens in het zwart op de rechter borst en de linker borst bevat het logo van de Braziliaanse club. Hoofdsponsor CAIXA versiert het midden van het Corinthians voetbalshirt. Het nieuwe Corinthians thuistenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en witte kousen.

Corinthians 3e shirt 2015-2016

Het nieuwe Corinthians 3e shirt of alternatieve uitshirt voor 2015-2016 is overwegend oranje. Deze kleur is geïnspireerd door de kleur van de ''terraces''. Dit zijn de ''voetbalvelden'' waar de talenten van de club vroeger op leerden voetballen. Deze velden zijn oranje gekleurd. Verder is het nieuwe 3e shirt van Corinthians uitgerust met zwarte accenten. Deze zwarte accenten komen terug in de strip over de zijkanten van het voetbalshirt en in de mouwen. De mouwen zijn aan de bovenkant oranje en lopen op het midden over in het zwart. Daarnaast is het shirt voorzien van een ronde hals. De logo's van de club, CAIXA en Nike staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Het nieuwe Corinthians 3e tenue wordt gecompleteerd door een oranje short, welke hetzelfde effect heeft als de mouwen. De oranje kleur loopt namelijk aan de onderkant over in het zwart. De zijkanten van de voetbalbroekjes bevatten een zwarte strip. De kousen zijn oranje met een zwarte band aan de bovenkant. Het logo van Nike en de initialen van de club zijn vertegenwoordigd op de kousen. Check hieronder de foto's van de nieuwe Corinthians voetbalshirts 2015-2016, waarin sterren als Vagner Love en Baroni zullen schitteren gedurende 2015-2016.

Corinthians voetbalshirt kopen

Het nieuwe Corinthians thuisshirt en 3e shirt voor 2015-2016 kan je vanaf eind september 2016 voor volwassenen kopen in de online Corinthians shop van Nike. Check andere voetbalshirts van Zuid Amerikaanse clubs bij Subside Sports!

Heb je een mening over de nieuwe Corinthians voetbalshirts? Deel het hieronder!

Corinthians -thuisshirt -2015-2016

Corinthians 3e Tenue 2015-2016
Bron foto's: news.nike.com