De nieuwe Corinthians voetbalshirts zijn vandaag officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Nike en de Braziliaanse club. In deze voetbalshirts speelt Corinthians de wedstrijden in de Braziliaanse Serie A of de Campeonato BrasileiroSérie A gedurende het seizoen 2014-2015. Thuishaven van de Braziliaanse club is de Arena Corinthians. Beide nieuwe voetbalshirts van Corinthians zijn geïnspireerd door de voetbalshirts van de club tijdens de jaren '70. Deze voetbalshirts wereden gekenmerkt doo de brede verticale banen en komen nu zowel terug in het nieuwe thuisshirt, als in het nieuwe uitshirt. Het nieuwe thuisshirt is overwegend wit en bevat dunne zwarte verticale banen over de voorkant van het voetbalshirt. De mouwen hebben ook dit design. Verder is het nieuwe thuisshirt uitgerust met een strakke zwarte v-hals. Aan de binnenkant van de kraag bevindt zich een driehoek met daarin een afbeelding van Sint George (afkomstig uit het embleem van de club) en de de iconische Corinthians draak. De rechter borst bevat het logo van Nike en de linker borst een geborduurd embleem van Corinthiaans. Zowel op de voorkant als op de achterkant van het nieuwe thuisshirt staat het logo van hoofdsponsor CAIXA. Het nieuwe Corinthians thuistenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met daarop de logo's van de club en Nike. De kousen zijn sinds lange tijd weer overwegend wit en bevatten vier zwarte strepen, welke natuurlijk ook op het shirt staan. Verder staan de initialen van de club op de sokken: SCCP (Sport Club Corinthians Paulista).

Het nieuwe uitshirt van Cortinhians heeft vrijwel hetzelfde design als het thuisshirt, maar is dan overwegend zwart met verticale witte banen. Dit shirt heeft een klassieke uitstraling en staat in het teken van trotsheid: ''Pride to be a Cortinhian'. Ook het uitshirt bevat een zwarte v-hals en bevat rondom de kraag dunne witte lijnen. De mouwen zijn geheel zwart en bevatten bovendien twee witte lijnen. Ook aan de binnenkant van het uitshirt staat Saint George en de draak. De logo's van Corinthians, Nike en hoofdsponsor CAIXA staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Het nieuwe uittenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en zwarte sokken met witte ringen. Bovendien staan de initialen van de club op de sokken. Check hieronder de foto's van de nieuwe Corinthians uitshirts 2014-2015. Deze voetbalshirts kan je vanaf augustus 2014 kopen in de online voetbalshop van Subside Sports. Inclusief printing!

Koop het hier.. en geef hieronder je mening!

Corinthians Thuisshirt 2014-2015

Corinthians Uitshirt 2014-2015 (1)

Corinthians Thuisshirts 2014-2015


Corinthians Uitshirts 2014-2015


Extra informatie


Uiteraard zijn alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Corinthians voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van Corinthians coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanten van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van Corinthians is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

 

Bron foto's: news.nike.com