14 september 2017

Corinthians 3e shirt 2017-2018

Het nieuwe 3e shirt van Corinthians is afgelopen week officieel uitgekomen en brengt een uniek verhaal met zich mee. Het shirt heeft een geheel ander template dan de andere alternatieve uitshirts, die Nike voor clubs als Barcelona, PSG, Manchester City, Tottenham Hotspur en Chelsea lanceerde afgelopen week. Daarover straks meer. Het derde tenue, waar Corinthians maar een deel van haar uitwedstrijden in gaat spelen, heeft dit seizoen namelijk een compleet grijze look gekregen met oranje lijnen aan de zijkant van het shirt en het broekje. Hiermee wil Corinthians de link leggen met de straten van São Paulo en zijn omgeving, grijs en grimmig en net als het shirt, met diversiteit. Corinthians dat momenteel bovenaan staat in de Braziliaanse competitive, ‘’Campeonato Brasileiro Série A’’, heeft sinds 2015 een contract met Nike. Het Amerikaanse sportmerk is dus ook verantwoordelijk voor het design van het nieuwe 3e shirt. Check hieronder de details!

Vind je het shirt nu al gaaf? Haal dan jouw Corinthians shirt in deze SHOP! 

Zwart Corinthians 3e shirt en tenue 2017-2018

Zoals eerder gezegd staat het derde shirt van Corinthians in een ander teken dan die van de afgelopen jaren. Nu staat het derde shirt in het teken van de straten en omgeving van São Paulo. Corinthians en Nike willen hiermee de grijze en grimmige uitstraling van de stad en zijn straten aangeven. De oranje lijnen op de zijkant van het shirt en het broekje geven de diversiteit van de stad maar ook zeker van de club aan. Deze lijnen hebben niet alleen een symbolisch karakter. Deze banen zetten namelijk uit wanneer de spelers in beweging zijn en zorgen ook voor ventilatie. Het Nike logo op de rechterkant van de borst is ook oranje, wat ook geldt voor de kraag van het shirt. Deze oranje lijnen komen vaak terug in het shirt waardoor het shirt een krachtige uitstraling krijgt. Het bekende logo van Corinthians op de linkerkant van de borst valt door de donkere uitstraling van het shirt bovendien goed op.Een andere verandering aan het shirt is dat de datum van het kampioenschap in 1977 is weg gehaald en vervangen door het woord: TIMAO, wat de bijnaam van de club is.

Het broekje is in tegenstelling tot het thuis tenue in een andere kleur gemaakt. Deze heeft namelijk dezelfde donkerblauwe/grijze kleur en maakt het grimmige van het shirt hierdoor af.Het broekje is verder voorzien van een oranje Nike teken aan de linker onderkant.Op de rechter onderkant staat weer het logo van Corinthians die net als bij het shirt goed op valt. Verder zijn op de zijkanten van het broekje de oranje lijnen weer zichtbaar waardoor het shirt en het broekje een geheel lijken. De kousen van het tenue hebben dezelfde kleurencombinatie. 

Technologie Corinthians 3e shirt

Het tenue van Corinthians is met het Nike Dri-FIT technologie gemaakt, wat wilt zeggen dat het shirt van een micro vezels en polyester is gemaakt waardoor het zweet van een speler snel wordt opgenomen in het shirt en nog sneller wordt verdampt. Dit zorgt ervoor dat jij als speler lekker koel blijft en het shirt ventileert.

Corinthians 3e shirt kopen

Het nieuwe Corinthians voetbalshirt kan je vooralsnog alleen in de clubshop van de Zuid Amerikaanse club kopen. Wil je andere voetbalshirts van Zuid Amerikaanse clubs scoren? Check ze exclusief in DEZE SHOP!