19 september 2016

Corinthians 3e shirt 2016-2017

Het nieuwe Corinthians 3e shirt voor 2016-2017 is afgelopen weekend officieel gelanceerd door de Braziliaanse club en Nike. In dit shirt speelt de club de uitwedstrijden in de Brasileirao Serie A gedurende 2016-2017. Het nieuwe shirt van de club, die haar thuiswedstrijden speelt in de Arena Corinthians in Sao Paulo, heeft hetzelfde template als de 3e shirts van Inter Milan en AS Roma en wijkt qua kleuren geheel af van de traditionele zwarte en witte clubkleuren van ''Timao.'' We bespreken het nieuwe shirt hieronder!

Corinthians 3e shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Corinthians Paulista 3e shirt voor 2016-2017 wordt gekenmerkt door de flitsende donker blauwe en licht blauwe verticale strepen over het shirt. De bovenkant van het shirt bevat breder donker blauwe strepen en naar de onderkant toe zijn de lichter blauwe strepen wat breder. Verder is het nieuwe voetbalshirt van Corinthians ook uitgerust met een v-hals met aan de achterkant een blauwe strip en een andere bijnaam van de club: ''Coringao''. Ook dit shirt bevat aan de zijkanten een speciale strip. Deze strip zet uit wanneer de spelers bewegen. Tijdens deze beweging komen er lichter blauwe accenten tevoorschijn. Bovendien zorgt deze strip voor meer ventilatie. De strip loopt ook door over de voetbalbroekjes van de club. De linker borst is uitgerust met de swoosh van Nike en de andere borst bevat het logo van de club. Het nieuwe tenue van Corinthias wordt gecompleteerd door een licht blauw short met aan de zijkanten een donkere strip. Op de shorts zijn ook de logo's van de club en Nike aanwezig. De kousen zijn ook licht blauw met aan de achterkant flitsende strepen.De kousen zijn ook uitgerust met de naam van de club en de swoosh van de Amerikaanse kledingsponsor, die sinds 2003 aan de club verbonden is. Nino Silva, General Manager Football bij Nike geet nog een reactie op het shirt: ''Sinds Nike en Corinthians vanaf 2003 een sterk partnership hebben, hebben we gemerkt dat deze club met geen andere club te vergelijken is. Het 3e shirt, dat in nauwe samenwerking met de club tot stand is gebracht, staat geheel in het teken van de club. De shirts zijn namelijk een ode aan de pionierende en innovatieve spirit,waar zowel Nike als Coriathians voor staat.''

Zoals alle tenues van Nike zijn de nieuwe tenues van Corinthians uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, waardoor de spelers optimaal kunnen presteren! De authentic shirts zijn ook nog eens uitgerust met de AeroSwift technology. Check meer over deze authentic VAPOR MATCH shirts hieronder!

Corinthians voetbalshirt kopen

Het Corinthians 3e voetbalshirt voor 2016-2017 scoor je vanaf eind deze maand bij Subside Sports. De prijs van het shirt voor volwassenen is € 85,-! Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking of Fan Style bedrukking. De Fan Style bedrukking is in kleur, stijl en lettertype identiek aan de officiële bedrukking, maar bevat niet het logo van de club.

Heb je een mening? Deel het hieronder!

Of scoor een Corinthians retro shirt HIER!

Corinthians -3e -shirt -2016-2017

Cortinthians -3e -tenue -2016-2017

Coringao

Technische informatie Corinthians authentic voetbalshirt

Corinthians en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.