30 augustus 2017

COPA Football lanceert nieuwe AS Roma retro voetbalshirts van 1978-1979

Het Nederlandse voetbalfashion merk COPA Football heeft in samenwerking met AS Roma weer nieuwe retro shirts uitgebracht. Het merk van Nederlandse bodem heeft met de Italiaanse grootmacht een exclusieve deal om de retro voetbalshirts van de club te verzorgen. Waar het logo van Nike op de rechter borst prijkt van de voetbalshirts en trainingskleding van de club, is het COPA Football embleem te vinden aan de binnenkant van de retro shirts. Eind 2016 lanceerde COPA voor het eerst een collectie met retro shirts en jacks. Deze maand volgt deel twee. Onderdeel van deze collectie zijn twee shirts, die gebaseerd zijn op de voetbalshirts van het seizoen 1978-1979. Check hieronder de details.

AS Roma retro thuisshirt en uitshirt 1978-1979

We schreven al eerder een blog over de voetbalshirts van Roma van het seizoen 1978-1979. De club wist in dit seizoen maar net degradatie te ontlopen, alvorens het in 1980 de Coppa Italia na meer dan tien jaar weer een keer op haar naam schreef en in 1983 zelfs na meer dan veertig jaar weer een keer Italiaans kampioen werd. Begin 1979 was er echter nog een grote verandering voor de club. In dit seizoen veranderde de club namelijk van kledingsponsor. Er werd afscheid genomen van adidas en het Italiaanse merk Pouchain nam het stokje over. Dit was echter niet de enige verandering. Ook introduceerde de club een geheel nieuw logo. Dit logo prijkt overigens ook op een nieuw vintage t-shirt van het merk. Bekende spelers in deze periode waren onder andere Di Bartolomei, Pruzzo, Conti, De Nadai, De Sisti en Santarani.

Dan de nieuwe shirts of eigenlijk de vintage shirts. Deze hebben weer een speciaal design. Copa en Roma hebben zowel het thuisshirt als uitshirt van deze periode opnieuw uitgebracht. Het retro thuisshirt is het shirt dat we sinds de oprichting van de club in 1927 kennen. Dit shirt is bordeaux rood en bevat een v-hals met gevouwen kraag. Deze kraag bevat ook gele accenten, geïnspireerd door de clubkleuren van de Italiaanse club. Deze gele accenten komen ook weer terug in de bies aan de onderkant van de tenues. Hier bevinden zich twee strepen. Op de linker borst prijkt het embleem van de club. Dit was het eerste shirt, waarop het in 1979 geïntroduceerde embleem stond. Dit logo wordt gekenmerkt door een afbeelding van de wolvin.

Het AS Roma uitshirt van 1978-1979 heeft ook een iconisch design. Dit shirt is wit en bevat vooral een speciaal design aan de bovenkant van het shirt. Hier bevinden zich rondom de brede v-hals namelijk drie banen. De onderstaande baan is oranje, de middelste heeft een wat donkerdere tint en de bovenste is rood. Deze kleurencombinatie komt ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. De rechter borst van dit retro shirt bevat weer het vintage embleem van de club. In de nek van beide shirts is een label verwerkt met daarin het huidige logo en de tekst: ''MADE IN EUROPE''

AS Roma retro voetbalshirt kopen

De nieuwste AS Roma retro shirts van COPA Football kan je per direct kopen in de onderstaande online winkels. De prijs van deze nieuwe shirts is € 59,95. De shirts zijn beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL en kan je laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt een retro bedrukking gebruikt, die de spelers tijdens de jaren '70 en '80 ook op het shirt droegen. Wil je andere Roma producten kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Koop het nieuwe AS Roma retro voetbalshirt van 1978-1979 in deze SHOP!