1 december 2016

AS Roma retro voetbalshirt 1978-1979

COPA Football heeft in samenwerking met AS Roma het retro voetbalshirt van 1978-1979 opnieuw gelanceerd. Dit retro shirt maakt onderdeel uit van een brede collectie van nieuwe retro shirts en jacks van de club uit de hoofdstad van Italië. Het retro shirt van COPA heeft hetzelfde design als het shirt van het seizoen 1978-1979. Destijds was adidas nog kledingsponsor van de club. Deze functie vervuld het merk van 1977 tot 1979. Tijdens het seizoen zou het Italiaanse merk Pouchain het voor een seizoen overnemen. Het retro shirt van 1978-1979 heeft een uniek design en bevat verschillende tinten rood en oranje. De body van het shirt heeft een heldere kleur rood met aan de bovenkant twee oranje banen. De mouwen zijn geheel wit en worden afgesloten door een rood/oranje bies. Verder is het shirt uitgerust met een v-hals. De linker borst bevat het vintage logo van de club. Dit embleem wordt gekenmerkt door een silhouet van een wolf (Il lupa) met daaromheen twee cirkels in de clubkleuren. Terug naar het seizoen 1978-1979!

Nu al enthousiast over dit AS Roma retro shirt van COPA? Koop het direct in deze shop!

As -roma -1979Geschiedenis AS Roma retro shirt 1978-1979

AS Roma presteerde dit seizoen zeer wisselvallig. De club wist met 26 punten maar net degradatie te ontlopen en eindigde als twaalfde slechts twee punten boven de degradatiestreep. Ook in Italiaanse beker ging het de club niet voor de wind. Al in de poulefase van het toernooi werd de club uitgeschakeld. In een poule met clubs als Cagliari, Varese, Ternana en Ascoli eindigde de club als vierde, waardoor het niet de volgende ronde wist te bereiken. Tijdens dit seizoen stond de club onder leiding van Gustavo Giagnoni. Door de slechte resultaten van de club werd de Italiaan ontslagen en opgevolgd door Ferruccio Valcareggi. Sterspelers van AS Roma in deze periode waren Di Bartolomei, Pruzzo, Conti, De Nadai, De Sisti en Santarani. Waar het op sportief vlak het de club dit seizoen niet voor de wind ging, was dit op bestuurlijk en commercieel vlak wel het geval. In 1978-1979 vond de club een nieuwe inkomstenbron door de verkoop van merchandising. Bovendien introduceerde de club het nieuwe logo, dat vanaf dit seizoen op de tenues en trainingskleding kwam te staan. Tijdens het seizoen 1978-1979 veranderde AS Roma bovendien van kledingsponsor. Pouchain werd vanaf begin 1979 de nieuwe kledingsponsor van de club. Hiermee veranderde ook direct het design van de shirts en tenues van 'I Giallorossi''. Het shirt dat nu door COPA Football opnieuw is gelanceerd, is dan ook gebaseerd op het shirt dat door Pouchain begin 1979 werd gelanceerd.

Check hieronder de foto's van dit shirt. De label aan de binnenkant van het shirt bevat het huidige logo van de club met daarbij het oprichtingsjaar van de club(1927) verwerkt. Zoals we van Copa Football gewend zijn, worden de retro shirts geleverd in een luxe cadeaubox van het merk, wat een echt vintage gevoel geeft!

AS Roma retro shirt 1979 kopen

Het nieuwe AS Roma retro shirt van 1978-1979 kan je per direct kopen in de onderstaande shop. Het shirt is alleen beschikbaar voor volwassenen en heeft een prijs van € 59,95. Directe levering gegarandeerd. Wil je andere producten van de Italiaanse club kopen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder!

Koop het nieuwe AS Roma retro voetbalshirt van 1978-1979 in deze SHOP!

As -roma -retro -shirt -1979-copa
As -roma -logo -1979