30 maart 2016

Colombia Copa America 2016 shirt

Het nieuwe Colombia thuisshirt voor 2016-2017 is officieel gelanceerd door Adidas en de voetbalbond van Colombia. In dit nieuwe voetbalshirt speelt Colombia alleen de wedstrijden tijdens de COPA America van 2016. Ter ere van het 100 jarig bestaan van het toernooi vindt er evenals vorig jaar een Copa America plaats. Voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi vindt het evenement plaats buiten Zuid Amerika. De Copa America Centenario wordt dit jaar gehouden in de Verenigde Staten van 3 juni tot 26 juni. Tien landen uit Zuid Amerika nemen deel aan het toernooi, waaronder Colombia. Bovendien nemen er een aantal gastlanden deel aan het toernooi. Colombia is ingedeeld in een poule met de Verenigde Staten, Paraguay en Costa Rica.

Colombia Copa America Centenario voetbalshirt 2016

Evenals het toernooi staat het nieuwe Colombia thuisshirt 2016-2017 ook in het teken van de historie. Het nieuwe shirt is namelijk gebaseerd op één van de eerste voetbalshirts die het land droeg tijdens de jaren '40 en vooral op het shirt van 1945. Destijds nam het land voor het eerst deel aan de Copa America in Chili. Daarmee heeft het nieuwe shirt ook een andere kleur dan het normaliter heeft. Waar het voetbalshirt van de Zuid Amerikanen vrijwel altijd overwegend geel is, is het shirt dit seizoen overwegend wit met navy blauwe en rode accenten. De blauwe en rode accenten komen allereerst terug in de v-hals en de gevouwen kraag van het voetbalshirt. Bovendien worden de mouwen afgesloten door een bies met rode en blauwe accenten. Ook de Adidas strepen aan de zijkanten van het voetbalshirt zijn blauw, evenals het het logo van Adidas op de rechter borst. Adidas is sinds 2011 kledingsponsor van het nationale elftal van Colombia en was dat eerder al in 1985-1986 en 1988-1990. In de tussenliggende periode tot 2011 waren Kelme, Umbro, Reebok en Lotto kledingsponsor van het nationale elftal. De linker borst bevat het logo van de nationale voetbalbond van het land: Federación Colombiana de Fútbol (FCF). Wit is na de jaren '40 ook gebruikt in andere voetbalshirts van het land. Tijdens de jaren '70 en '80 had Colombia vaak een wit uitshirt. Pas vanaf 1985 werd het voetbalshirt van het nationale elftal gekenmerkt door de rode, gele en blauwe kleurencombinatie en vanaf 1993 werd het shirt overwegend geel met blauwe en rode accenten. Het nieuwe voetbalshirt van Colombia wordt bovendien gekenmerkt door de verticale banen over het shirt. De achterkant van het shirt bevat een speciaal detail. Hier staat namelijk de leus van het nationale elftal in de kleuren van de Colombiaanse vlag: ''Unidos por un pais''. Dit betekent ''eenheid door het land''. Het nieuwe Colombia thuistenue voor 2016-2016 wordt gecompleteerd door een blauw short en rode kousen. Check hieronder de foto's van het nieuwe Colombia voetbalshirt voor de Copa America Centenario 2016, waarin sterren als James Rodriguez, Cuadrado en Falcao onder andere zullen schitteren.

Colombia voetbalshirt kopen

De huidige Colombia voetbalshirts 2016-2017 kan je vanaf medio april kopen. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer EU 80,- en voor kinderen EU 65,-.Check hieronder de shops waar je deze kunt kopen. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking van een eigen naam en nummer of één van de sterspelers. Dit is dezelfde bedrukking als de spelers van Colombia op het shirt dragen. Andere Colombia producten kopen of de prijzen van deze Colombia producten vergelijken? Check dan het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending. Of check het populaire witte Colombia retro shirt van de jaren '70 van COPA!

Koop het Colombia voetbalshirt in de officiële Adidas Colombia shop

of in deze Colombia STORE


Colombia -voetbalshirt -2016-2017

Colombia -voetbalshirt -2016-2017 (1)

Colombia -copa -america -shirt -2016