Chapecoense 3e voetbalshirt 2019-2020

Umbro bestaat dit jaar maar liefst 95 jaar en dat viert het van origine Engelse sportmerk onder andere met de lancering van verschillende derde voetbalshirts van Braziliaanse clubs waarvan het kledingsponsor is. Afgelopen week lanceerde het merk ook een alternatief uitshirt voor de Braziliaanse club Chapecoense. In dit nieuwe voetbalshirt speelt de Chapecoense een aantal uitwedstrijden in de Braziliaanse competitie en beker dit seizoen. Eerder lanceerde Umbro ook al een 3e shirt voor Gremio, dat in het teken staat van het 95 jarig bestaan van het sportmerk.

Groen Chapecoense 3e shirt, een ode aan Umbro

Het Associação Chapecoense de Futebol 3e voetbalshirt voor 2019-2020 is groen en wordt gekenmerkt door de all-over print van zigzag banen en ruiten over de body van het tenue. Dit ruitendesign is geïnspireerd door de iconische Umbro voetbalshirts uit de jaren '90 en is bovendien een verwijzing naar de dubbele diamant van het logo van het Engelse sportmerk. Verder is het nieuwe Chapecoense tenue uitgerust met een rechte hals met daaronder een zwart v-design. Ook de bies aan de onderkant van de mouwen is zwart en hetzelfde geldt voor alle logo's op het tenue. De rechterborst bevat het logo van de club en de andere borst is uitgerust met het logo van de club. Boven dit logo prijkt een zwarte ster. Deze ster verwijst naar het winnen van de Copa Sudamericana (de Zuid Amerikaanse Europa League in 2016). Het tragische verhaal van deze prijs is bekend. Daags voor de finale van de Copa Sudamerica crashte het vliegtuig met aan boord het eerste elftal van Chapecoense. Van de 77 inzittenden kwamen er 71 om, onder wie 19 van de 22 spelers. .Op 30 november 2016 zou de heenronde in de finale van de Copa Sudamericanategen Atlético Nacional gespeeld worden in Medelin. Atletico gaf aan de finale niet meer te willen spelen en Chapecoense de beker te gunnen.

Aurora staat op het midden van het special edition Chapecoense voetbalshirt. Het tenue bevat verder aan de onderkant nog een speciale tag. In deze tag zijn alle Umbro logo's van de afgelopen 95 jaar verwerkt. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en groene kousen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het special edition voetbalshirt, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Stum, Campanharo, De Souza, Ramos en nog meer sterspelers.

Chapecoense voetbalshirt bestellen

Dit nieuwe tenue kun je vooralsnog alleen in de clubshop van de Braziliaanse club bestellen. Ben je op zoek naar een goedkoop fan t-shirt of een hoodie? Deze bestel je al vanaf € 24,95 in de onderstaande winkel! Directe levering gegarandeerd! 

Bestel je Chapecoense voetbalshirt altijd in deze winkel!