18 maart 2017

FC Madureira special edition Che Guevara voetbalshirts

Vandaag hebben we een heerlijk vintage voetbalshirts dagje! De FC Madureira special edition Che Guevara voetbalshirts zijn er namelijk weer. Dit zijn de voetbalshirts die de Braziliaanse club uit Rio de Janeiro in 2013 lanceerde. De club speelt haar wedstrijden in de Braziliaanse derde divisie en lanceerde een aantal jaar geleden speciale shirts als ode aan Che Guevera. In eerste instantie waren de shirts bedoeld voor het 7-tegen-7 team van de club. Echter door de grote populariteit van de shirts werden deze daarna ook in gebruik genomen door het eerste elftal van de club. FC Madureira heeft in samenwerking met haar kledingsponsor zowel een thuisshirt als uitshirt als ode aan Che Guevara gereleased. We bespreken beide shirts hieronder.

Waarom een ode aan Che Guevara? In 2013 was het 50 jaar geleden dat FC Madureira een bezoek bracht aan Cuba. In 1963 vierde het voetbal in Brazilië haar hoogtijdagen, nadat het nationale elftal van Brazilie in 1962 het WK gewonnen had. Fans deden er alles aan om hun favoriete voetballer te zien. In Cuba belegde de club een trainingskamp en werden er vijf wedstrijden gespeeld, welke allemaal gewonnen werden. Tijdens deze oefentrip ontmoette de spelers van FC Madureira de Cubaanse minister van Industrie en groot voetbalfanaat: Che Guevara. Che Guevara ontmoeten betekende ook op de foto met hem gaan, aldus geschiedde. Deze foto vormde de inspiratie voor de Che Guevara voetbalshirts van FC Madureira, welke in samenwerking met WA Sports zijn gelanceerd.

Het Che Guevara thuisshirt van FC Madureira is overwegend bordeaux rood en bevat een watermerkprint van Che op de rechter zijkanten van het shirt. Verder bevat dit shirt een ronde hals met gevouwen kraag en is de badge van de club te vinden op de linker borst. Op de achterkant van het shirt staat het getal 50 en de jaartallen 1963 en 2013, verwijzend naar het feit dat het in 2013 50 jaar geleden was dat de club een bezoek bracht aan Cuba en Che Guevara. Het Che Guevara keepersshirt van FC Madureira is wat kleuriger en bevat brede witte en blauwe horizontale banen met een groot rood v-design onder de ronde hals en de blauwe gevouwen kraag. Dit shirt is uitgerust met blauwe mouwen met een gouden bies. Een afbeelding van Che Guevara is op dit shirt ook aan de rechter onderkant te vinden. Ook dit shirt bevat aan de achterkant een verwijzing naar de trip meer dan 50 jaar geleden. Verder bevatten beide shirts op de kraag de tekst: ‘'Hasta la Victoria Siempre’’

Ben je op zoek naar een special edition shirt dat niemand heeft? Dan is dit de perfecte uitkomst. Beide voetbalshirts koop je vanaf nu voor een prijs van € 69,95 in deze SHOP. Directe levering gegarandeerd!