17 maart 2017

Chapecoense voetbalshirt 2017

Het nieuwe thuisshirt van de Braziliaanse club Chapecoense is vandaag officieel gelanceerd door Umbro en de club uit Chapeco. In deze nieuwe shirts speelt Chapecoense de Brasileiro Serie A en Copa Libertadores wedstrijden in de Arena Conda gedurende 2017-2018. Evenals vorig seizoen is Umbro kledingsponsor van de club. De club heeft een nieuwe hoofdsponsor: AURORA. Het nieuwe shirt werd vandaag gelanceerd tijdens de campagne #VAMOSCHAPE en is uiteraard een ode aan de bij de vliegtuigcrash omgekomen spelers en staf van het elftal op 28 november 2016. Daarover hieronder meer.

Het nieuwe Associação Chapecoense de Futebol voetbalshirt is zoals altijd donker groen en wordt gekenmerkt door het design van dunne horizontale pinstripes over het shirt. Verder kent het shirt fel groene details, welke terug komen in een dunne lijn aan de onderkant van de mouwen, in een lijn aan de onderkant van de kraag en in de logo's van Umbro en de club op de borst. Boven het logo van de club prijkt een gouden ster, welke verwijst naar het winnen van de Copa Sudamericana (de Zuid Amerikaanse Europa League) in 2016. Verder bevat het shirt een ronde hals met een kleine opstaande kraag. Hoofdsponsor Aurora versiert het midden van het nieuwe thuisshirt van Chapecoense. De onderkant van het nieuwe shirt is uitgerust met een speciaal label. Op dit label is de tekst: ''Chape na Libertadores da América 2017. Obrigado, eternos guerreiros" De betekenis hiervan is ''Chapecoense in de Copa Libertadores – Bedankt eeuwige strijders''). Dit label is een ode aan de omgekomen staf en spelers bij de vliegtuigramp op 28 november 2016 in Colombia, waarbij het elftal op weg was naar de heenwedstrijd van de finale van de Copa Sudamericana tegen Atletico Nacional. Op het midden van de borst prijkt de gouden Copa Sudamericana winners badge. Het nieuwe tenue van Chapecoense wordt gecompleteerd door een groen broekje en groene kousen met fel groene details.

Het shirt van Chapecoense is vooralsnog alleen via de online clubshop van de Braziliaanse club te koop. Mocht dit veranderen, dan hebben we weer nieuws. Heb je een mening over dit memorabele voetbalshirt? Deel het gerust hieronder!

Op zoek naar een ander Chapecoense voetbalshirt? Check deze PAGINA!