Burnley thuisshirt 2020-2021

Burnley en Umbro hebben vandaag het nieuwe Burnley thuisshirt 2020-2021 gelanceerd. In dit tenue speelt de Engelse club de Premier League, FA Cup en League Cup thuiswedstrijden op Turf Moor gedurende komend seizoen. Ook dit seizoen is Umbro weer verantwoordelijk voor de productie en het design van de nieuwe tenues van ‘’The Clarets.’’ Deze functie heeft het Engelse sportmerk sinds de zomer van 2019 en beide partijen hebben nog een contract tot de zomer van 2023. Het nieuwe Burnley tenue is geïnspireerd door een legendarisch tenue uit de geschiedenis van de club.

Burnley thuis shirt en tenue 2020-2021

Het nieuwe Burnley thuisshirt 2020-2021 is namelijk geïnspireerd door het tenue van maar liefst 100 jaar geleden, namelijk het tenue waarin de club in 1921 kampioen van Engeland werd.  In dit seizoen  bleef de club ook maar liefst 30 wedstrijden ongeslagen en dit record zou nog tot het begin van deze eeuw blijven staan. Bij Burnley speelden destijds spelers als George Hally, Tommy Boyle, Billy Watson en Joe Anderson. John Hawarth was destijds de manager van het sterrenensemble. Het Burnley thuisshirt 2020-2021 is dit jaar overwegend paars (claret). De mouwen hebben aan de bovenkant ook deze kleur en zijn verder lichtblauw. Het voetbalshirt bevat verder dezelfde kraag als in 1920-1921. Dit betreft een opstaande kraag met een v-opening en daar rondom een lichtblauwe lijn. De achterkant van de van het tenue bevat in de nek een taping in het paars/wit/licht, de zogenaamde 'Legs, Hearts, Minds' stripe. Op de rechterborst prijkt het logo van Umbro en op het midden van het tenue het logo van sponsor LoveBet. Het sponsorlogo prijkt bovendien op de linkermouw en de linkerborst bevat het traditionele logo van de club van manager Sean Dyche. Het nieuwe Burnley tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan aan de zijkanten een contrasterende paarse taping. Ook de logo’s van de club en Umbro zijn verwerkt op de voetbalbroekjes. De kousen zijn ook paars met aan de bovenkant een lichtblauwe lijn en de initialen van de club: BFC. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Burnley tenues, welke gedragen worden door spelers als Wood, McNeil, Mee, Rodriguez, Tarkowski, Brownhill en andere sterspelers.

Burnley voetbalshirt kopen

Het Burnley thuisshirt 2020-2021 kun je vanaf medio augustus/september bestellen in de onderstaande shop. De prijs van het voetbalshirt is € 84,95 voor volwassenen. Dit tenue is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze winkel heb je bovendien de mogelijkheid om het shirt te laten bedrukken met je naam en nummer, of met de naam en het nummer van je favoriete voetballer van de Engelse club. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt die de spelers ook op het tenue dragen. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Burnley voetbalshirt in DEZE WEBSHOP

Burnley thuistenue 2020-2021