18 april 2018

Botafogo voetbalshirts 2018-2019

De Braziliaanse ploeg Botafogo heeft in samenwerking met het plaatselijk sportmerk topper de nieuwe shirts voor het seizoen 2018-2019 gelanceerd. De club uit Rio de Janeiro is ontstaan uit een roeivereniging en deze roeiatleten wilde ook wel een potje voetballen. Dit gebeurde en in 1903 speelde ze een vriendschappelijke wedstrijd tegen Flamengo. De echte voetbalclub werd een jaar later opgericht in 1904. De clubkleuren werden overgenomen van Juventus. De naam Botafogo is een duidelijke verwijzing naar de wijk waar ze afkomstig van waren. Nu meer dan 100 jaar later is Botafogo 2-voudig kampioen van de Braziliaanse Serie A. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Engenho de Dentro. In dit stadion zitten elk weekend 45.000 supporters die de Braziliaanse club naar de overwinning schreeuwen. Ben jij nieuwsgierig naar de nieuwe shirts van de Braziliaanse club? Check de details hieronder!

Botafogo thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van Botafogo is natuurlijk weer gebaseerd op de kleuren van het shirt van Juventus. Het thuisshirt van de club is al sinds de oprichting van de club wit zwart. Deze kleuren komen terug in de banen die in verticale lijn over het shirt lopen. Het nieuwe thuisshirt van de club heeft een klassieke V-hals. Deze hals is versierd met dunne witte lijntjes. Deze versiering komt ook terug op de biezen van de mouwen. Op de rechterkant van de borst staat het logo van Topper. Topper is een Braziliaans sportmerk. Sinds 2016 staat de lokale sportfabrikant op het shirt van de club uit Rio de Janeiro. Daarvoor was het Duitse kledingmerk Puma de shirtsponsor van Botafogo. Op de linkerkant van de borst van het shirt is het logo van de club te vinden. Botafogo is al twee keer landskampioen geworden in Brazilië. Echter zijn ze diep gezonken. In het seizoen 2013 eindigde de club op een knappe 4e plaats dit leverde een Copa Libertadores plaats op. Echter zorgde de Zuid-Amerikaanse Champions League voor veel misère. Door de vele wedstrijden die de club moest spelen zakte het team door de ondergronds en degradeerde naar de Serie B. In 2015 stond te ploeg weer op en werden ze kampioen in de tweede competitie van het Zuid-Amerikaanse land. Na één jaar afwezigheid was Botafogo weer terug op het hoogste niveau. Het thuisshirt van Botafogo is ook weer uitgerust met vele shirtsponsors. Dit is voor een Zuid-Amerikaans team heel normaal. Vele clubs uit die regio hebben het hele shirt onder sponsornamen staan. Echter de hoofdsponsor van de club is Caixa. Sinds 2016 is Caixa de hoofdsponsor van Botafogo, echter is het bedrijf ook de hoofdsponsor van concurrent Fluminese. Het thuistenue van Botafogo wordt gecompleteerd door een zwarte broek en zwarte voetbalkousen met witte accenten.

Botafogo uit shirt en tenue 2018-2019

Niet alleen het thuistenue van Botafogo is gelanceerd. Ook het uittenue van de club is vandaag beken geworden. Het uittenue heeft een zwarte basis. Net als bij het thuisshirt, is het uitshirt ook uitgerust met een V-hals. Deze V-hals is zwart met aan de binnenkant een witte strip. Deze witte kleur komt ook terug bij de naam van de kledingsponsor Topper. Deze staart net als bij het thuisshirt op de rechterkant van de borst. Op de linkerkant van de borst staat ook weer het logo van de club. Botafogo eindigde afgelopen seizoen in de middenmoot van de Serie A, op de 9e plaats om precies te zijn. Aankomend jaar moet het beter. De supporters van Botafogo zijn toe aan een prijs en in dit shirt moet dat gebeuren. De Braziliaanse club staat in de geschiedenis boeken van het Braziliaanse voetbal. Botafogo heeft namelijk de grootste overwinning ooit in een officiële wedstrijd behaald. 24-0 werd de uitslag. Het uittenue wordt volledig zwart, ook de broek en de voetbalkousen zijn zwart van kleur.

Botafogo heeft ook nog een 3e shirt gelanceerd voor aankomend seizoen. Dit shirt komt aardig veelal overéén met het uitshirt echter is de kraag van het thuisshirt gebruikt en is het shirt niet zwart maar wit. Denken jullie dat Botafogo in deze shirts weer mee kan gaan doen om de prijzen in het Braziliaanse voetbal? Laat het ons weten!

Botafogo voetbalshirts kopen

Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om de nieuwe shirts van Botafogo in Europa te bestellen. Wanneer het shirt wel te bestellen is, hebben wij weer nieuws en laten wij u dit zo snel mogelijk weten.Wel vind je in de onderstaande webshop goedkope fan t-shirts en hoodies van Botafogo om de club mee aan te moedigen! Dit is inclusief de mogelijkheid tot bedrukking van het shirt. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Botafogo voetbalshirt in deze SHOP!