10 mei 2021

Botafogo uitshirt 2021-2022

Botafogo en kledingsponsor Kappa hebben afgelopen weekend het nieuwe Botafogo uitshirt 2021-2022 en het keepersshirt officieel gepresenteerd. Het uitshirt wordt door de Braziliaanse club gedragen tijdens de uitwedstrijden in de Campeonato Brasileiro da Série B en beker uitwedstrijden gedurende het seizoen 2021-2022. Kappa is sinds de zomer van 2019 de kledingsponsor van ''Fogão'' en is dus ook verantwoordelijk voor het design van het nieuwe uittenue en keeperstenue.

Botafogo uitshirt 2021-2022

Het Kappa Botafogo uitshirt 2021-2022 is dit jaar geïnspireerd door het tenue waarin de club in 1995 kampioen van Brazilië werd. Het tenue is geheel zwart en bevat een all-over print van diagonale lijnen banen en hiertussen zijn de initialen van de club verwerkt: BFR (Botafogo de Futebol e Regatas). Daarnaast is het tenue uitgerust met een kraag met daarin een witte lijn en kleine vierkantjes. Dit design komt ook weer terug aan de onderkant van de mouwen. Daarnaast bevat het tenue een V-hals. Het logo van Kappa prijkt op de rechterborst en de badge van de club uit Rio De Janeiro staat op de andere borst. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen met zilveren details.

Botafogo keepersshirt 2021-2022

Het Botafogo keepersshirt 2021-2021 is dit jaar neon groen en bevat dezelfde all-over print als het nieuwe uittenue. De body bevat namelijk ook een print van diagonale strepen en de initialen van de club. De polokraag en de band aan de onderkant van de mouwen heeft hetzelfde design als het uittenue. Bovendien is het keeperstenue uitgerust met een V-hals. De logo's van Kappa en de club staan op dezelfde plek als op het uittenue.

André Giglio, directeur bij Kappa Brazilië, geeft nog een korte reactie op het design van de nieuwe voetbalshirts van Botafogo: ''Dit is weer een nieuw voetbalshirt die we in samenwerking met Botafogo gelanceerd hebben. Het valt niet te ontkennen dat we met de fans van Botafogo en groot bereik hebben. We zijn erg dankbaar om deel te zijn van het proces en we voelen ons verbonden met de fans. De nieuwe tenues zijn geïnspireerd door één van de meest glorieuze momenten uit de geschiedenis van de club, namelijk het kampioenschap van 1995. Het materiaal en de kraag van het tenue zullen direct herinneringen bij de supporters oproepen.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Botafogo voetbalshirts 2021-2022, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Nascimento, Castro, Ferreira, Navarro en nog meer spelers.

De nieuwe Botafogo tenues kun je vooralsnog alleen bestellen in de clubshop van de Braziliaanse club. Ben je fan van de Braziliaanse club? Check dan ook de merchandising van de club in deze SHOP of deze winkel! 

 

Botafogo uitshirt 2021-2022

Botafogo uitshirts 2021-2022

Botafogo keepersshirt 2021-2022