Botafogo 2021 vierde wedstrijdshirt

De Braziliaanse club Botafogo bestond afgelopen week precies 117 jaar. Om dit te vieren heeft de club in samenwerking met kledingsponsor Kappa een bijzonder shirt gelanceerd. Dit nieuwe tenue wordt gedragen in de Brasileiro Série B. Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe tenue van de Braziliaanse club? Check de details hieronder!

Botafogo 2021 vierde wedstrijdshirt

Het nieuwe tricot van Botafogo is een ode aan de stad waar Botafogo vandaan komt, een ode aan Rio de Janeiro. De basiskleur van het tenue is luchtblauw. Verder is de body van het shirt uitgerust met een subtiele all-over print, deze print komt niet terug op de mouwen van het shirt. De mouwen zijn wel uitgerust met een subtiele zwarte penseelstreek. Deze subtiele zwarte lijn komt ook terug in de V-hals van het shirt. Op de rechterborst staat het kappa logo. Deze is zwart van kleur. Op de linkerborst prijkt het clubwapen van de Braziliaanse club. Botafogo heeft een rijke geschiedenis. De club werd zoals eerder genoemd in 1904 opgericht, echter in 1874 werd Grupo de Regatas Botafogo opgericht. Een roeiclub waar Botafogo van afstamt. De clubkleuren van Botafogo zijn vanaf de oprichting zwart met wit. Deze kleuren zijn overgenomen van de Italiaanse topclub Juventus. De Braziliaanse club is twee keer kampioen geworden van het land, op dit moment speelt de club uit Rio de Janeiro echter op het tweede niveau in Brazilië. Wij van voetbalshirts.com hopen dat Botafogo snel terugkeert op het hoogste niveau waar deze traditionele club zeker thuis hoort. Bekende voetballers die bij Botafogo hebben gespeeld zijn: Socrates, Carlos Alberto Torres en onze eigen Clarence Seedorf. Het nieuwe vierde wedstrijdtenue van Botafogo wordt gecompleteerd door een donker blauwe voetbalbroek en lichtblauwe kousen. Ook hierop zijn uitingen terug te vinden van club en sponsor. Check hieronder nog meer details van het nieuwe tenue van de Braziliaanse club!

Botafogo voetbalshirts bestellen

Dit nieuwe jubileum shirt van Botafogo is op dit moment alleen te bestellen in de clubshop van de Braziliaanse club. Ben je fan van Braziliaanse clubs? Check dan de merchandise van de clubs uit de Braziliaanse competitie in DEZE SHOP of check de retro shirts van Botafogo in DEZE WINKEL