30 september 2020

Botafogo thuisshirt 2020-2021

Botafogo en kledingsponsor Kappa hebben vandaag het nieuwe Botafogo thuisshirt 2020-2021 officieel gepresenteerd. In dit tenue speelt de Braziliaanse voetbalclub de Brasileirao Serie A en bekerwedstrijden in 2020-21 in het Olympisch Stadion Nilton Santos,. Sinds de zomer van 2019 is Kappa kledingsponsor van Botafogo de Futebol e Regatas en ook dit seizoen is het van origine Braziliaanse sportmerk verantwoordelijk voor het design van de tenues van ''Fogão.''

Het Botafogo thuisshirt heeft ook dit seizoen een traditioneel design. Het tenue wordt ook dit jaar gekenmerkt door de verticale zwarte en witte banen. De mouwen zijn wit met over het midden een brede zwarte band. De onderkant van de mouwen worden afgesloten door een band met dunne zwarte en witte lijnen. Verder is het voetbalshirt van Botafogo uitgerust met een ronde hals met een opstaande kraag. Het logo van Kappa staat in het zilver op de rechterborst en de mouwen. De linkerborst bevat de badge van de in 1904 opgerichte club. In de nek op de achterkant van het tenue bevindt zich nog een afbeelding van een Botafogo vlag. Deze wordt gekenmerkt door de dunne strepen in de clubkleuren van de Brazilianen en bevat bovendien een ster. Het Botafogo thuistenue wordt dit jaar compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje. De kousen zijn ook zwart en bevatten op het midden een grijze band met daarin in het wit de ster van ht clublogo. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de tenues, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Keisuke Honda, Salomon Kalou, Babi, Pedro Raúl en andere spelers.

De nieuwe Botafogo tenues kun je vooralsnog alleen bestellen in de clubshop van de Braziliaanse club. Ben je fan van de Braziliaanse club? Check dan ook de merchandising van de club in deze SHOP of deze winkel! 

Botafogo thuisshirt 2020-2021

Botafogo thuisshirt 2020-2021