10 januari 2020

Boca Juniors trainingsshirt 2020

Boca Juniors en adidas hebben vandaag niet alleen de nieuwe voetbalshirts voor 2020 gelanceerd. Ook de trainingskleding voor het nieuwe seizoen is door beide partijen uitgebracht. Onderdeel van deze collectie is ook een gloednieuw trainingsshirt, waarin de club traint ter voorbereiding op de Argentijnse Primera Division en Copa Libertadores wedstrijden in 2020. Adidas is voor het eerst sinds 28 jaar weer kledingsponsor van de club. Het Duitse sportmerk was dit al eerder in de periode 1979 tot 1992. Na even een uitstapje te hebben gemaakt naar Olan en Topper (periode 1993-1996) wed Nike kledingsponsor van de club. Dit hebben beide partijen 26 jaar uitgehouden, tot deze maand dus.

Waar de nieuwe Boca Juniors voetbalshirts voor 2020 een ode zijn aan de adidas tenues van de club in de jaren ’80 en ’90, zijn de nieuwe trainingsshirts van de club uit Buenos Aires gebaseerd op het standaard training wear template van adi. Wel is het nieuwe trainingsshirt in stijl van de clubkleuren van Boca. Het trainingsshirt is namelijk donkerblauw en bevat verder witte adidas strepen op de mouwen. De rechterborst bevat het adidas logo in het wit en de andere borst is uitgerust met het embleem van de in 1905 opgerichte club, die dit jaar dus haar 115 jarig bestaan viert. De achterkant van het trainingsshirt is evenals de nieuwe voetbalshirts voorzien van de leus van de Argentijnse club: ''La Mitad + 1.'' Verder bevat het trainingsshirt een ronde hals. Uiteraard is de nieuwe Boca Juniors trainingslijn van adidas weer uitgerust met de adidas AeroReady technologie, welke zorgt voor een verbeterde vochtafvoer, ventilatie en verkoeling. Het trainingstenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw broekje met aan de zijkanten witte adidas stripes.

De nieuwe Boca Juniors tenues van adidas zien er wat dat betreft wat spannender uit. Het thuisshirt van Boca Juniors is geïnspireerd door het tenue van begin jaren ’90. Dit tenue bevat namelijk een zogenaamde adidas EQT v-hals. Het nieuwe Boca Juniors uitshirt voor 2020 is geïnspireerd door het uitshirt van 1983 en 1989.

Vooralsnog kun je het nieuwe Boca Juniors trainingsshirt voor 2020 alleen bestellen in de clubshop van de Argentijnse club. De nieuwe voetbalshirts zijn wel direct beschikbaar in deze SHOP of deze winkel (inclusief goedkope t-shirts)

Boca Juniors trainingsshirt 2020