15 februari 2018

Beijing Guoan thuisshirt 2018

De Chinese topclub Beijing Guoan heeft in samenwerking met kledingsponsor Nike het nieuwe thuisshirt gelanceerd voor het seizoen 2018-2019. De club uit de Chinese hoofdstad Peking is vorig jaar op de negende plaats geëindigd in de Chinese Super League. Door in de afgelopen transferperiode Cedric Bakambu over te nemen van Villarreal hoopt de club komend seizoen het succes van 2009, het jaar waarin de club de enige landstitel uit de geschiedenis van Beijing Guoan kon vieren, te kunnen evenaren. Nike is verantwoordelijk voor het design van het nieuwe shirt. Het Amerikaanse sportmerk is namelijk verantwoordelijk voor de ontwerpen van alle shirts in de competitie. Het nieuwe thuisshirt van Beijing Guoan is te bewonderen in de wedstrijden die de club speelt in het Workers’ Stadium. De Chinese club heeft ook nog een link naar Nederland. In december 2007 is de club namelijk een samenwerking aangegaan met de Amsterdamse topclub Ajax. Nieuwsgierig naar de details van het nieuwe shirt? Check ze hieronder!

Beijing Guoan thuis shirt en tenue 2018

Het nieuwe shirt van de club uit Peking heeft dezelfde kleur als afgelopen seizoen. Waar vorig jaar twee banen op het shirt te vinden waren (één donkergroen en één lichtgroen), is er dit jaar gekozen voor drie banen op het shirt. De buitenste banen zijn donkergroen en in het midden is een lichtgroene baan te zien. Door deze banen heen loopt een diagonaal strepenmotief. De mouwen van het shirt zijn ook in het lichtgroen, dezelfde kleur als de middelste baan van het shirt. Bij de kraag heeft Nike gekozen voor een v-hals. De kleur van deze hals is geel. Door deze gele accent komen alle clubkleuren van de club terug in het shirt. Ook het teken van Nike, ‘de swoosh’ staat in het geel op de rechterkant van het shirt. Op de linkerkant van het shirt is het clublogo te vinden. Boven het logo schittert een ster. Deze ster symboliseert het kampioenschap van Beijing Guoan uit 2009. Net zoals bij ieder ander shirt van Nike is ook het thuisshirt van Beijing Guoan uitgerust met de Nike Dri Fit technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie zodat de spelers optimaal kunnen presteren tijdens de wedstrijden in de Chinese Super League. De zijkanten van het voetbalshirt bevatten een extra strip. Deze zet uit wanneer de spelers in beweging zijn en zorgt bovendien voor ventilatie.

Het nieuwe thuistenue van de Chinese voetbalclub wordt gecompleteerd door een groene broek en groene voetbalkousen, waarop ook de logo's van de club en Nike staan. Vanaf de start van de competitie in China, op vrijdag 2 maart, zijn spelers als Bakambu, Soriano en Renato Augusto te bewonderen in dit nieuwe tenue.

Op dit moment is het nog niet mogelijk het nieuwe thuisshirt van Beijing Guoan te kopen. Maar scoor in deze shop wel andere voetbalshirts voor het seizoen 2018-2019.