Atlético Nacional thuisshirt 2019

De Colombiaanse club Atletico Nacional heeft in samenwerking met Nike het nieuwe thuisshirt voor 2019 uitgebracht. In dit voetbalshirt speelt de voormalige club van Davinson Sánchez de wedstrijden in de Categoria Primera A gedurende 2019. Club Atlético Nacional speelt haar thuiswedstrijden in het Estadio Atanasio Girardot in Medellin, dat plaats biedt aan 53.000 toeschouwers. Het shirt van Atlético Nacional heeft hetzelfde template als het twee weken geleden door Nike gepresenteerde shirt van de Paraguayaanse club Cerro Porteno. Het shirt is bovendien een ode aan een idool van de club.

Het nieuwe thuisshirt van Atletico Nacional wordt zoals altijd gekenmerkt door de verticale groene en witte banen. Dit jaar bevatten de banen, met uitzondering van twee banen, een design van dunne, horizontale strepen in het groen en wit. Een aantal van de banen wordt geflankeerd door dunnere witte banen. De mouwen zijn geheel groen en verder is het tenue gebaseerd op het Nike Vapor template. Dit betekent dat het shirt een gecombineerde diagonale/rechte hals heeft. Deze kraag is overwegend wit met aan de binnenkant een groene strip. Deze strip loopt ook door over de nek. Hier bevindt zich ook een cijfer 2 met het woord ‘’Immortal’’, verwijzend naar Andrés Escobar. De voormalige speler en idool van de club werd op 2 juli 1994 doodgeschoten in zijn geboortestad Medellín. Dit gebeurde enkele dagen na het WK in de Verenigde Staten, waar Escobar een eigen doelpunt had gemaakt in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Op de linker borst prijkt het logo van de club en de swoosh van Nike staat op de andere borst. Hoofdsponsor Postobon staat op het midden van het tenue. Het tenue van Atletico Nacional wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje en groene kousen met witte details. Check ook het nieuwste uitshirt! 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe tenue dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Jeison Lucumi, Alexis Henriquez, Vladimir Hernandez en andere sterspelers. Helaas kan je dit shirt nergens bestellen. Ben je op zoek naar andere tenues van Zuid Amerikaanse clubs? Check het exclusief in deze winkel!