Athletic Bilbao voetbalshirts 2017-2018

De nieuwe Athletic Bilbao voetbalshirts voor het seizoen 2017-2018 zijn vandaag officieel bekend gemaakt door de nieuwe kledingsponsor New Balance en de club uit Baskenland. Naast het thuis- en het uitshirt is er ook een 3e shirt voor Athletic ontworpen. Voor Athletic Bilbao zijn dit de eerste voetbalshirts met New Balance als kledingsponsor. De komende zes seizoenen zal New Balance verantwoordelijk zijn voor de tenues van de club uit Spanje. New Balance neemt het stokje over van Nike, welke vanaf 2013 verantwoordelijk was voor de tenues. De ontwerpen werden onthuld onder de campagne 'Bakarrak Munduan' (Uniek in de Wereld). Het afgelopen seizoen eindigde de club als zevende in de Primera Division. We bespreken de designs van de drie shirts hieronder.

Athletic Bilbao thuisshirt 2017-2018

Het nieuwe Athletic Bilbao thuisshirt voor aankomend seizoen wordt traditioneel gekenmerkt door de rood-witte verticale strepen, de kleuren die de club door de geschiedenis identificeren. Het Athletic Bilbao shirt is verder voorzien van een grote witte kraag en een zwart vlak bij de hals. Over de schouders en de mouwen loopt een brede rode baan. Midden op de borst staat net als vorig jaar de naam van de kledingsponsor Kutxabank. De rechterborst is voorzien van het logo van New Balance en de andere met het embleem van Athletic Bilbao. In de nek op de achterkant van het thuisshirt is de vlag van het Baskenland aangebracht. De Baskische trots komt naar voren uit het feit dat sinds 1912 tot op de dag van vandaag er alleen maar Basken voor de club hebben gespeeld. Het Athletic Bilbao tenue voor de thuiswedstrijden wordt compleet gemaakt door een zwart broekje en rode kousen. Het broekje is aan de zijkant voorzien van een rode baan en op de pijpen staan zowel het logo van de club als van New Balance. De sokken zijn rood met op het midden een dubbele witte baan met daarin de naam Athletic.

Athletic Bilbao uitshirt 2017-2018

Het nieuwe Athletic Bilbao uitshirt voor 2017-2018 is volledig zwart en bevat enkele rode en witte details. Het uitshirt is gebaseerd op de shirts van de grote Athletic Bilbao teams uit de jaren '40 van de vorige eeuw. Het shirt is voorzien van een ronde hals en de rode en witte details komen terug op de mouwen. Hierop is een rood, wit, rode vlag aangebracht. Dit zijn de kleuren van het bekende thuisshirt van de club. Ook de hoofdsponsor Kutxabank is midden op de borst te zien van het nieuwe uitshirt. De rechterborst is versiert met het NB logo en de andere met dat van Athletic Bilbao. Het nieuwe uittenue voor 2017-2018 wordt gecomplementeerd met een grijs broekje en zwarte kousen.

Athletic Bilbao 3e shirt 2017-2018

Athletic Bilbao heeft voor het seizoen 2017-2018 ook een 3e shirt in hun collectie opgenomen. Dit shirt is het meest opvallende shirt uit de nieuwe collectie. Het Athletic Bilbao 3e shirt is blauw met in het midden een witte baan. Deze baan wordt aan beide kanten geflankeerd door een rode streep. Ook de mouwen bevatten een witte band met een rood biesje. Verder is het shirt voorzien van een strakke v-hals. De logo's van New Balance en van Athletic Bilbao mogen natuurlijk niet ontbreken. Hieronder de naam van hoofdsponsor Kutxabank. Een erg gaaf design van New Balance. Het shirt is gebaseerd op het shirt welke gedragen werd in 1903 toen de club voor het eerste de Copa del Rey won. Het Athletic 3e tenue wordt compleet gemaakt door een blauw broekje en witte kousen.

Athletic Bilbao voetbalshirts 2017-2018 kopen

Het nieuwe Athletic Bilbao voetbalshirts 2017-2018 kan je vanaf juli/augustus kopen in de onderstaande shop. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 85,- en voor kinderen € 70,-. In deze shop heb je de mogelijkheid het shirt van Bilbao te voorzien van een eigen naam en nummer of van één van de sterspelers van de club. Wil je andere Bilbao producten kopen? Check dan onder andere het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen! Directe levering!

Koop de Athletic Bilbao voetbalshirts in DEZE WINKEL

of deze SHOP!