14 augustus 2016

Athletic Bilbao uitshirt 2016-2017

Het nieuwe Athletic Bilbao uitshirt voor 2016-2017 is inmiddels ook officieel gelanceerd door de Spaanse club en Nike. In dit voetbalshirt speelt Athletic Bilbao de La Liga, Copa del Rey en Europa League uitwedstrijden gedurende 2016-2017. Athletic Bilbao eindigde afgelopen seizoen op een vijfde plaats in de Primera Division, waardoor de club uit Bilbao komend seizoen in de Europa League speelt. De lancering van het nieuwe uitshirt volgt op de bekendmaking van het nieuwe thuisshirt eerder deze zomer. We bespreken het design van het nieuwe shirt hieronder.

Athletic Bilbao uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Athletic Bilbao uitshirt voor 2016-2017 is overwegend groen, waarbij de mouwen een donkerdere kleur groen hebben dan de romp van het shirt. De kleur groen is afkomstig van de kleur van de vlag van Baskenland. Dit is het gebied waar Bilbao ligt. Verder is het nieuwe shirt van Bilbao uitgerust met een kleine v-hals met aan de achterkant een groene strip. Deze strip komt bovendien terug aan de zijkanten van het voetbalshirt, maar is dan rood. Hiermee is het shirt dus geheel in stijl van de vlag van Baskenland. De rechter borst bevat het logo van Nike. De Amerikaanse kledingsponsor is sinds 2013-2014 verbonden aan de Spaanse club. De andere borst bevat het embleem vand e club, die haar thuiswedstrijden speelt in het San Memes. Hoofdsponsor van de club is Kutxabank. Deze bank is sinds 2015 verbonden aan de Spanjaarden. Verder is het shirt uitgerust met een speciaal detail. De achterkant van de kraag bevat namelijk de vlag van Baskenland. Het nieuwe uittenue wordt gecompleteerd door een groen voetbalbroekje met aan de zijkanten een rode strip. Bovendien staan de logo's van Nike en de club op de shorts. De kousen van het nieuwe uittenue van ''Los Leones'' zijn lichter groen en bevatten driehoeken aan de achterkant. Op de kousen staat ook de Nike swoosh en een deel van de naam van de club: BILBAO. Zoals alle tenues van Nike zijn de tenues van Bilbao uitgerust met de Dri Fit technology van Nike. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunne presteren. Check hieronder de foto's van het shirt waarin sterren als Aduriz, Laporte, Muniain, Williams en Garcia komend seizoen schitteren. Check bovendien het nieuwe Athletic Bilbao thuisshirt voor 2016-2017. 

Athletic Bilbao voetbalshirt kopen

Het nieuwe Athletic Bilbao voetbalshirt 2016-2017 kan je vanaf juli/augustus kopen in de onderstaande shops. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 85,- en voor kinderen € 70,-. In deze shops heb je de mogelijkheid het shirt van Bilbao te voorzien van een eigen naam en nummer of van één van de sterspelers van de club. Wil je andere Bilbao producten kopen? Check dan onder andere het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen!Directe levering!

Koop het Bilbao voetbalshirt in deze officiële shop! 

de officiële NIKE SHOP! 

Athletic -bilba -uit -shirt -2106-2017