25 juli 2015

Athletic Bilbao uitshirt 2015-2016

Het nieuwe Athletic Bilbao uitshirt 2015-2016 is afgelopen weekend officieel bekend gemaakt door Nike en de Spaanse club. In dit voetbalshirt speelt Athletic Bilbao de uitwedstrijden in de Spaanse La Liga, de Copa del Rey en Europa League wedstrijden gedurende het seizoen 2015-2016. Athletic Bilbao is afgelopen seizoen als zevende geëindigd in de Spaanse La Liga waardoor het dit seizoen in de Europa League strijdt. Nike is sinds het seizoen 2013-2014 kledingsponsor van de Spaanse club en Kutxabank is vanaf dit seizoen de hoofdsponsor van de in 1898 opgerichte Spaanse club. Thuishaven van de club is San Mames in Bilbao.

Athletic Bilbao uittenue 2015-2016

Het nieuwe Athletic Bilbao uitshirt 2015-2016 wordt gekenmerkt door het verticale zwarte en grijze verticale vlak. Het half-en-half design van het shirt is geïnspireerd door de eerste voetbalshirts van de club. Bij de oprichting van de club had Bilbao namelijk shirts die gekenmerkt werden door een verticaal blauw en wit vlak. Het rechter vlak van het nieuwe Athletic Bilbao voetbalshirt is zwart en het linker vlak is licht grijs. De mouwen zijn contrasterend daaraan. De linker mouw is zwart en de rechter mouw is grijs. Beide mouwen bevatten aan de onderkant een rode streep, welke uiteraard afkomstig is van de clubkleuren van Athletic Bilbao. Ook aan de onderkant van de ronde hals komt deze rode lijn terug. De rechter borst bevat het logo van Nike in het wit en de andere borst bevat het logo van de club. Hoofdsponsor Kutxabank versiert het midden van het shirt en de rechter mouw is uitgerust met de LFP badge. Het nieuwe Athtletic Bilbao uittenue 2015-2016 wordt gecompelteerd door een rood short met aan de zijkanten een zwarte strip. Ook hierop staan de logo's van de club en Nike. De kousen zijn ook rood met aan de bovenkant een zwarte band. Bovendien staan de swoosh van de kledingsponsor en een deel van de naam van de club (BILBAO). Check hieronder de foto's van de nieuwe Athletic Bilbao uitshirts 2015-2016, waarin sterren als Laporte, Muniain, Aduriz en Williams schitteren gedurende het seizoen 2015-2016. In juni werd al het nieuwe Athletic Bilbao thuisshirt 2015-2016 officieel gelanceerd door de club.

Athletic Bilbao voetbalshirt 2015-2016 kopen

Het nieuwe Athletic Bilbao thuisshirt en uitshirt 2015-2016 kan je vanaf nu kopen in de online shop van Nike. Laat daar ook je Athletic Bilbao voetbalshirt bedrukken met een eigen naam en nummer. Check ook het overzicht met beschikbare Athletic Bilbao producten hiernaast! Directe levering en gratis verzending. 

Koop het hier... en deel hieronder je mening!

Ahtletic -Bilbao -uitshirts -2015-2016

Extra informatie Athletic Bilbao voetbalshirts 2015-2016

De Athletic Bilbao Nike voetbalshirts voor het seizoen 2015-2016 zijn uitgerust met een speciaal systeem, welke de spelers helpt het lichaam op temperatuur te houden tijdens de wedstrijd. Alle voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 billioen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!