3 september 2017

AS Roma retro voetbalshirt 1944-1946

We hadden het er twee weken geleden al over. COPA Football heeft in samenwerking met AS Roma weer een unieke retro collectie gelanceerd. Beide partijen hebben namelijk een exclusieve samenwerking als het gaat om de retro shirts, jacks en vintage t-shirts van de club. Omdat AS Roma toch wel een cultclub is, retro shirts tegenwoordig een inspiratie vormen van de huidige voetbalshirts en een Nederlands bedrijf verantwoordelijk is voor de designs van de retro shirts, besteden we er maar al te graag wat aandacht aan! Vandaag bespreken we een wat ouder shirt van de club uit de Italiaanse hoofdstad, dat opnieuw door COPA is gelanceerd. We hebben het vandaag namelijk over het Roma shirt van de periode 1944-1946.

AS Roma COPA retro shirt jaren '40

Ook in Italië had men te maken met een wederopstanding na de Tweede Wereldoorlog. Met het Italiaanse voetbal was dit niet anders. Na de oorlog bestonden er in Italië alleen maar kleine, regionale competities, waarbij de teams die hoog eindigden, zich plaatsten voor een nationale play-off. AS Roma plaatste zich uiteindelijk ook voor deze competitie en eindigde in de Noordelijke competitie als derde achter Napoli en Bari. Dit was destijds genoeg om de volgende ronde te bereiken met sterren als Amadei, de Albanees Kryeziu en het Italiaanse talent Utrillo. In de landelijke competitie behaalde de club een zesde plaats in de competitie, die slechts uit acht teams bestond. Dit was drie jaar nadat de club voor het eerst in de geschiedenis kampioen werd. Dit was in 1942. Roma had tijdens de jaren '40 een iconisch shirt. Dit was het witte shirt met de gele en bordeaux rode band over het midden van het shirt. In deze band is het vintage logo van de club verwerkt. Dit betreft het logo dat AS Roma had in de periode 1927-1960 en wordt gekenmerkt door de initialen van de club (ASR), die door elkaar heen lopen. Dit shirt is door COPA Football opnieuw uitgebracht voor volwassenen en heeft een prijs van € 59,95.

Vintage AS Roma COPA t-shirt

ROMA en COPA hebben daarnaast nog een goedkoper t-shirt in dezelfde kleuren gelanceerd. Dit betreft echter een casual t-shirt in plaats van een retro shirt. Verschil is dat de retro shirts gemaakt zijn van een wat dikker (en zwaarder) katoen. Het t-shirt wordt gekenmerkt door de diagonale gele en rode baan, welke van de rechter schouder naar de linker onderkant van het shirt lopen. Dit t-shirt heeft daarmee vrijwel hetzelfde design als het uitshirt van AS Roma in de periode 2014-2015. Een ander verschil bij dit t-shirt is dat de linker borst het embleem bevat dat de club had vanaf eind jaren '70 tot begin jaren '90. Dit shirt heeft een prijs van € 39,95.

Check bovendien ons blog over de unieke AS Roma voetbalshirts van het seizoen 1978-1979. Of een vet t-shirt met vintage Roma logo

AS Roma retro shirt of t-shirt kopen

Ben je fan van AS Roma en op zoek naar een goedkoper alternatief dan de Nike voetbalshirts van de club of ben je juist een liefhebber van het vintage Roma logo of kleding? Dan zijn de COPA Roma shirts de perfecte uitkomst. Scoor deze shirts exclusief in de onderstaande SHOP

Scoor de AS Roma retro kleding in deze WINKEL!