26 november 2012

AS Roma ontbindt contract met KAPPA per direct

Via een officiele persverklaring op de website van de club, heeft AS Roma bekend gemaakt het contract met teamkledingsponsor Kappa te laten ontbinden aan het einde van het seizoen 2012/2013. Oorzaak hiervan is dat de club defecten heeft gevonden in de teamkleding en casual kleding van de club. Het contract tussen de Italiaanse club en Kappa zou lopen tot het einde van het seizoen 2016, echter omdat Kappa de afspraken in het contract niet nagekomen is en dus in gebreke is gebleven, behoudt AS Roma het recht om het contract aan het einde van het seizoen te ontbinden, zo stelt de club. Kappa is het hier niet mee eens en overweegt naar de rechter te stappen.

Wat de uitkomst van een eventuele rechtzaak wordt, zal ons benieuwen. Het is in ieder geval zeker dat de relatie tussen AS Roma en Kappa is verstoord en er zo en zo een nieuwe teamkledingsponsor komt vanaf 2013/2014. Welk merk dat wordt, is nog onduidelijk. Echter het lijkt logisch dat dit een Amerikaans merk zal worden. De eigenaren van AS Roma zijn namelijk ook Amerikaans. Zullen we volgend seizoen de logo's van Under Armour of Warrior Sports op de tenues van AS Roma zien staan? Het zal ons benieuwen! We'll keep you informed!

De laatste AS Roma shirts met het logo van Kappa kopen? Dat kan in de online voetbalshop van Subside Sports. Check hier de voetbalshirts en casual t-shirt van AS Roma!

AS Roma to end Kappa Kit deal