11 oktober 2017

AS Roma COPA Football retro voetbalshirt 1963-1964

We zijn er bijna! We hebben bijna alle nieuwe retro shirts en jacks uit de nieuwe COPA Football AS Roma collectie besproken. Het laatste retro voetbalshirt uit de collectie van het Nederlandse retro merk hadden we nog gemist. Niet verwonderlijk overigens het shirt dat we hieronder bespreken was namelijk een shirt van een trieste periode in de geschiedenis van de club. In 1964-1965 verkeerde de club in financieel zwaar weer en kon het gedurende een korte periode de lonen van de spelers en de reiskosten naar uitwedstrijden niet meer betalen! Gelukkig bestaan er in barre tijden supporters en die supporters besloten met de spreekwoordelijke pet rond te gaan. Dit betekende de redding van de club. Het elftal van Juan Carlos Lorenzo leed evenwel niet onder de financiële crisis van de club. De club eindigde als tiende in de Serie A met spelers als Schnellinger, Angelillo en Francesconi in de gelederen. Toch werd het succes van het jaar erna niet geëvenaard. Meer weten over de historie van Roma en het design van het shirt, check het hieronder!

AS Roma shirt 1964-1965 | Het design en het verhaal

Het seizoen voordat de club uit de Italiaanse hoofdstad in financieel noodweer verkeerde, won de club namelijk voor het eerst in de geschiedenis de Italiaanse beker. Door in de finale Torino over twee wedstrijden ter verslaan won Roma de Coppa Italia. De eerste wedstrijd eindigde nog in 0-0. De uitwedstrijd werd door Roma met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Nicole. Tot zover een stukje geschiedschrijving. Het winnen van de eerste beker van Italië is ook op het shirt van 1964-1965 zichtbaar. In Italië is het traditie dat de club die de Italiaanse beker heeft gewonnen, het jaar erna de zogenaamde Coppa Italia badge op het shirt mag dragen. Dit is een ronde badge, geheel in stijl van de kleuren van de Italiaanse vlag met in het midden een rode cirkel en daaromheen een witte en groene band. Deze Coppa Italia badge prijkt op de linker borst van het nieuwe AS Roma COPA retro voetbalshirt. Verder is het shirt geheel in stijl van het shirt van dat seizoen. Het shirt is bordeaux rood en bevat donker gele accenten. Deze donker gele details komen terug in de gevouwen kraag en in de bies aan de onderkant van de mouwen. Verder wordt het shirt gekenmerkt door een diepe v-hals en heeft COPA Football aan de binnenkant van de hals het huidige logo van AS Roma verwerkt. Evenals het shirt van de jaren '60 bestaat het COPA AS Roma retro shirt voor 100% uit katoen. Speciaal is dat het shirt door het vintage merk wordt geleverd in een luxe cadeaubox!

Dit is niet het enige pareltje uit de nieuwe COPA x AS Roma collectie. Check onder andere een speciaal en qua design opvallend retro trainingsjack van het seizoen 1981-1982 of het AS Roma t-shirt met vintage logo.

AS Roma retro voetbalshirt kopen

Het nieuwe AS Roma COPA retro shirt van 1963-1964 kan je vanaf nu, evenals andere items uit deze vintage collectie, bestellen in de onderstaande online shop. Het shirt kan je alleen voor volwassenen bestellen, maar een aantal items zijn ook voor kinderen beschikbaar. De prijs van het retro shirt is € 59,95. In deze online winkel kan je het shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!

Koop dit nieuwe shirt exclusief in deze SHOP!