3 oktober 2017

COPA Football lanceert opnieuw AS Roma jack van 1981-1982

Nog meer retro! COPA Football heeft vandaag namelijk een speciaal retro trainingsjack van de club uit de Italiaanse hoofdstad uitgebracht. Vorig jaar rond deze tijd maakte het Nederlandse sportfashionmerk de exclusieve deal met de Romanista bekend. Waar Nike verantwoordelijk is voor de tenues en trainingskleding van AS Roma dit seizoen, hebben COPA en de Italianen sinds vorig jaar een exclusieve deal als het gaat om het lanceren van retro collecties. Vandaag werd er weer een deel van deze unieke Roma collectie gepresenteerd, waaronder dus een nieuw jack. Dit retro trainingsjack is geïnspireerd door de jacks van de club tijdens het seizoen 1981-1982. Hieronder bespreken we zowel de prestaties van de club tijdens dat seizoen en natuurlijk ook het design. Uiteraard geven we ook aan waar je dit jack exclusief kan bestellen.

Wil je direct dit nieuwe AS Roma retro trainingsjack bestellen? Koop het exclusief in deze SHOP!

AS Roma retro trainingsjack 1981-1982 - de historie en het design

Het seizoen 1981-1982 was voor AS Roma een tussenjaar, een jaar zonder prijzen. In 1981 won de club namelijk voor de tweede keer op rij de Italiaanse beker, de Coppa Italia en in 1983 werd Roma na 41 jaar weer kampioen van Italië. Het seizoen 1981-1982 kan dus gezien worden als de opmaat naar het kampioenschap het jaar erna. ''I Giallorossi'' eindigde dit seizoen op een derde plaats in de Serie A op gepaste afstand van Fiorentina en Juventus. In de Coppa Italia werd de club in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere winnaar van het toernooi, Inter Milan. Tijdens dit seizoen werd geoogst voor het seizoen erna. Roberto Pruzo was de onnavolgbare spits van het Roma van de jaren '80, Bruno Conti was Italiaans beste creatieve middenveld, Tancredi was éen van de beste keepers en de Braziliaanse sterspeler Falcao was de generaal op het middenveld in deze periode. Tel daarbij de komst van libero Sebastiano Nela van Genoa op en het kan niet opmerkelijk gevonden worden dat Roma in 1983 onder leiding van de Zweed Nils Liedholm wel kampioen van Italië werd.

Tijdens het seizoen 1981-1982 was het Engelse sportmerk Playground kledingsponsor van de club. Deze functie vervulde het merk sinds 1980. In het kampioensseizoen 1982-1983 werd Playground opgevolgd door Patrick. COPA heeft het retro jack gebaseerd op de Playground jacks van destijds en deze hebben een uniek design. Het jack is overwegend wit met een witte rits en bevat een hoge, bordeaux rode kraag. De bordeaux rode details komen ook terug in een band over de borst, waar zich ook een helder rode en donker gele band bevinden. De banen lopen door over de mouwen. Zowel de mouwen als de onderkant van het retro trainingsjack worden afgesloten door een bordeaux rode band. De linker borst van het jack is uitgerust met een vintage AS Roma embleem, die de club tijdens de jaren '80 en een deel van de jaren '90 op de tenues en kleding droeg. COPA heeft ook een speciaal t-shirt met dit AS Roma vintage logo gepresenteerd.

Zoals we van COPA Football gewend zijn, wordt dit jack geleverd in een luxe cadeaubox, waarop het logo van Roma niet mag ontbreken!

AS Roma trainingsjack kopen

Ben je fan van AS Roma en ook nog eens een liefhebber van vintage? Dan mag dit jack ook niet in jouw garderobe ontbreken. Dit jack is alleen voor volwassenen te bestellen en heeft een prijs van € 79,95. Dit jack kan je bestellen in de maten S, M, L, XL en XXL. Naast dit legendarische jack heeft COPA (eerder) dit jaar ook nog een tiental andere vintage shirts uitgebracht, welke je exclusief in de onderstaande online shop kan kopen. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking. Directe levering!

Koop dit nieuwe jack exclusief in deze SHOP!