AS Monaco X Kappa Kombat XX voetbalshirt 2000-2020

Kappa en AS Monaco hebben vandaag een special edition voetbalshirt gelanceerd. Dit nieuwe tenue is een ode aan het eerste strakke voetbalshirt ooit van het Italiaanse sportmerk, namelijk het Italië Euro 2000 voetbalshirt. Dat tenue werd precies 20 jaar geleden door Kappa gelanceerd en in dit tenue speelde La Squadra Azzurra de finale van het EK in Nederland. Deze finale verloor het Italiaanse voetbalelftal van Frankrijk met 2-1. Kappa is sinds het begin van het seizoen 2019-2020 kledingsponsor van de Monegasken.

Bij Italië speelde in 2000 spelers als Delvecchio, Maldini, Cannavaro, Nesta, Albertini en Totti. Het Kappa X AS Monaco Kombat XX voetbalshirt heeft hetzelfde template als het Italië voetbalshirt van 20 jaar geleden. Kappa was van 1999 tot 2003 kledingsponsor van het nationale elftal van Italië. In 2003 nam Puma het stokje over en nog steeds verzorgt het Duitse sportmerk de tenues van Italië. Het AS Monaco Kombat XX voetbalshirt wordt dan ook gekenmerkt door de iets hogere, ronde hals en de strakke mouwen. Deze mouwen zijn ook weer iets langer en vallen getailleerd om de armen. Verder heeft het special edition tenue het iconische AS Monaco design. De onderkant van het tenue is overwegend wit en de bovenkant rood. Deze delen worden gescheiden door een diagonale lijn, welke van de rechter oksel naar de linker onderkant van het tenue loopt. De mouwen van het tenue zijn wit en de hals is een combinatie van rood en wit. Op de rechterborst prijkt het Kappa logo in het rood en dit logo staat ook weer op beide mouwen. De linkerborst is voorzien van het logo van de Ligue 1 club. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen.

Het nieuwe AS Monaco tenue werd overigens op een speciale manier gelanceerd. De fotograaf Jeremie Mazuka fotografeerde hiervoor een aantal AS Monaco spelers die tussen 1998 en 2001 geboren zijn in de straten van de stad. Dit is de periode waarin Kappa kledingsponsor van het Italiaanse voetbalelftal werd. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het AS Monaco Kappa Kombat XX voetbalshirt. Deze special edition collectie bevat ook nog een retro trainingspak en verschillende shirts. Kombat staat overigens voor de technologie, die ervoor zorgt dat de tenues van het Italiaanse sportmerk getailleerd vallen. 

Helaas kun je de AS Monaco voetbalshirts van Kappa alleen bestellen in de clubshop van de Franse club! Ben je op zoek naar andere AS Monaco tenues? Bestel het exclusief in deze winkel!